ΚεντρικήΜαγειρική

Σπανακόπιτα με φέτα

15/8/2023

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 1/2 πακέτο ζύμη φύλλου
  • 380 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο και το αλεύρι και μαγειρέψτε περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τη φέτα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 5

Ξεχωρίστε τα μισά φύλλα και τοποθετήστε τα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

Βήμα 6

Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.

Βήμα 7

Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώντάς τα ένα ένα.

Βήμα 8

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το φύλλο να ροδίσει, 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μακροζωία: Ποιες τροφές πρέπει να τρώμε για να ζήσουμε μέχρι τα 110 σύμφωνα με ειδικό

xristiana

Ένας αγώνας μπάσκετ για καλό σκοπό

xristiana

Νέα ημερομηνία για την συναυλία “…από όλα τα τραγούδια μας”

xristiana