ΚεντρικήΜαγειρική

Σπανακόπιτα με φέτα

15/8/2023

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1 1/2 πακέτο ζύμη φύλλου
  • 380 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο και το αλεύρι και μαγειρέψτε περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τη φέτα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 5

Ξεχωρίστε τα μισά φύλλα και τοποθετήστε τα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

Βήμα 6

Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.

Βήμα 7

Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώντάς τα ένα ένα.

Βήμα 8

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το φύλλο να ροδίσει, 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 22/1

xristiana

Εκδήλωση για τη χρησιμότητα της μόρφωσης των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία

xristiana

Ημέρα Φροντιστή ατόμων με άνοια 2023 από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

xristiana