News ΑΜΕΑΚεντρική

Καλά Νερά – Πήλιο: Καταστράφηκε ο διάδρομος πρόσβασης ΑμΕΑ από την κακοκαιρία

8/8/2023

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο διάδρομος πρόσβασης ΑμΕΑ στην θάλασσα, στην παραλία των Καλών Νερών, μετά την καταιγίδα της Κυριακής. Το θέμα ανέδειξε η ΕΡΤ Βόλου, μετά από βίντεο έστειλε λουόμενος της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ραμματάς, ενημέρωσε ότι ο διάδρομος κύλησης καταστράφηκε από την κακοκαιρία της Κυριακής και ότι επικοινώνησε με την κατασκευάστρια εταιρία, η οποία εντός των προσεχώς ημερών θα προχωρήσει στην αντικατάσταση της

Στην χώρα μας, οι περισσότερες παραλίες δεν είναι προσβάσιμες σε Άτομα με Αναπηρία, αν και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, αρκετοί είναι οι δήμοι που εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν.

Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ο οποίος πέρσι αρχή της καλοκαιρινής περιόδου είχε ενημερώσει ότι μετά την τοποθέτηση καινοτόμου μηχανισμού προσβασιμότητας, άτομα με κινητικές δυσκολίες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα. Οι προσφερόμενες παραλίες με πρόσβαση ΑμεΑ στο δήμο Ν. Πηλίου είναι εκτός των Καλών Νερών, η Άφησσος (Άμποβος), η Καλλιφτέρη και η Κορώπη.

Μετά το βίντεο η ΕΡΤ Βόλου επικοινώνησε με το Δήμο Ν. Πηλίου, ο οποίος δεν ήταν σε γνώση του θέματος, ενώ αναφορικά με την επισκευή του διαδρόμου αναμένουμε την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νέα βασική σειρά essence Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

xristiana

Πρόσκληση Εκδήλωσης «Άνοια & Οικογένεια – Πως Συμπεριφερόμαστε Στους Ανθρώπους Με Άνοια» (ΑΚΤΙΟΣ)

xristiana

Μέτρα αποτροπής κακοποίησης ηλικιωμένων και ΑμεΑ σε δομές

xristiana