ΚεντρικήΥγεία

Έχει το παιδί αλλεργία στα φιστίκια; Η θεραπεία που την ελέγχει

15/8/2023

Μια νέα ανοσοθεραπεία φέρεται ικανή να αντιμετωπίσει την τροφική αλλεργία στα φιστίκια σε βρέφη και μικρά παιδιά. Ωστόσο, η έγκαιρη χορήγησή της είναι κρίσιμη για την αποτελεσματικότητά της, επισημαίνουν οι ειδικοί της Cleveland Clinic. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Allergy & Clinical Immunology: In Practice.

Η τροφική αλλεργία στα φιστίκια είναι πολύ συχνή στα πρώτα χρόνια ζωής ενός παιδιού. Συχνά, εξαφανίζεται μόνη της, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παραμείνει και στη μετέπειτα ζωή, στερώντας από τους πάσχοντες έναν θρεπτικό καρπό, με πολύτιμα συστατικά. Μια ομάδα ειδικών από την Cleveland Clinic παρουσιάζει τώρα μια δια του στόματος ανοσοθεραπεία με φιστίκια, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης, η ομάδα εξέτασε τα δεδομένα 22 βρεφών, ηλικίας 7-11 μηνών, στα οποία χορηγήθηκε δια του στόματος ανοσοθεραπεία με φιστίκια. Οι γονείς, σε συνεργασία με έναν ειδικό αλλεργιολόγο, άρχισαν να χορηγούν στα παιδιά μια ημερήσια δόση 18mg πρωτεΐνης φιστικιού με τη μορφή φιστικοβούτυρου. Η μελέτη διήρκεσε 6 μήνες, με τις δοσολογίες να αυξάνονται σταδιακά, φτάνοντας έως τη δόση των 500mg, ποσότητα ίση με περίπου δύο φιστίκια. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών, τα βρέφη παρακολουθούνταν από ειδικούς, έτοιμους να αντιμετωπίσουν έγκαιρα οποιαδήποτε παρενέργεια προέκυπτε.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν, τελικά, ότι και τα 22 μωρά έλαβαν τις ανωτέρω δόσεις, χωρίς να προκύψει ιδιαίτερο πρόβλημα. Περίπου το 27% των μωρών δεν παρουσίασε καμία απολύτως αλλεργική αντίδραση, ενώ λίγα παραπάνω από τα μισά βρέφη παρουσίασαν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες υποχώρησαν από μόνες τους. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε μία περίπτωση, στην οποία χρειάστηκε να χορηγηθεί επινεφρίνη.

Πηγή: ygeiamou.gr

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«BOX Πληροφόρησης» από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

xristiana

Φλώρινα: Απεγκλώβισαν τρία αρκουδάκια που είχαν παγιδευτεί σε κανάλι (video)

xristiana

Δεν κοιμηθήκατε καλά; Τι να κάνετε την επόμενη μέρα για να αποφύγετε την εξάντληση – Τέσσερα tips

xristiana