ΚεντρικήΠεριβάλλον

Μπορέλ: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως

6/8/2023

Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι «η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πληγέντων, από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα έως τα θύματα των τυφώνων στις Φιλιππίνες».

Συγκεκριμένα, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνει: «Αυτό το καλοκαίρι, οι φυσικές καταστροφές προκαλούν καταστροφές σε όλο τον κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και καταστρέφοντας σπίτια και μέσα διαβίωσης. Σε όλη τη Μεσόγειο, οι πυρκαγιές προκαλούν όλεθρο.

Η Σλοβενία και η Γεωργία έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από πλημμύρες και κατολισθήσεις. Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πληγέντων, από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα έως τα θύματα των τυφώνων στις Φιλιππίνες».

Mάλιστα και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ, χαρακτήρισε τις πλημμύρες που έχει βιώσει η Σλοβενία ως την «χειρότερη φυσική καταστροφή» των τελευταίων ετών.

Παράλληλα, η σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών επέτρεψε να γίνει μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών, οι οποίες ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. «Είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Σλοβενίας, έχουν πληγεί τα δύο τρίτα της χώρας», είπε ο Γκόλομπ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το κόλπο στο μακιγιάζ για να κρύψετε την κούραση κάτω από τα μάτια

xristiana

Κύκλος Ομιλιών Για Ψυχολογική Ενδυνάμωση

xristiana

«Κούλουμα 2023» την Καθαρά Δευτέρα στο Κατάκολο

xristiana