ΚεντρικήΠεριβάλλον

Μπορέλ: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως

6/8/2023

Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι «η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πληγέντων, από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα έως τα θύματα των τυφώνων στις Φιλιππίνες».

Συγκεκριμένα, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνει: «Αυτό το καλοκαίρι, οι φυσικές καταστροφές προκαλούν καταστροφές σε όλο τον κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και καταστρέφοντας σπίτια και μέσα διαβίωσης. Σε όλη τη Μεσόγειο, οι πυρκαγιές προκαλούν όλεθρο.

Η Σλοβενία και η Γεωργία έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από πλημμύρες και κατολισθήσεις. Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πληγέντων, από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα έως τα θύματα των τυφώνων στις Φιλιππίνες».

Mάλιστα και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ, χαρακτήρισε τις πλημμύρες που έχει βιώσει η Σλοβενία ως την «χειρότερη φυσική καταστροφή» των τελευταίων ετών.

Παράλληλα, η σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών επέτρεψε να γίνει μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών, οι οποίες ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. «Είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Σλοβενίας, έχουν πληγεί τα δύο τρίτα της χώρας», είπε ο Γκόλομπ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

H Γριά Και Η Αεροσυνοδός

xristiana

Powder Puff: To αμφιλεγόμενο εργαλείο μακιγιάζ που είναι τώρα viral στο TikTok – Δες πως θα σου χαρίσει ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ!

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 29/6

xristiana