ΚεντρικήΚοινωνικά

Έρχεται το 2ο Ιπποκράτειο Συνέδριο

4/8/2023

Με τη συμμετοχή δεκάδων πανεπιστημιακών γιατρών και γιατρών του ΕΣΥ της δύναμης του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα πραγματοποιείται στη Λάρισα το 2ο Ιπποκράτειο Συνέδριο από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην έδρα της Ιατρικής Σχολής «Βιόπολις».

Το συνέδριο είναι ελεύθερο στο κοινό και εστιάζει στο άνοιγμα του Τμήματος Ιατρικής στην κοινωνία της Θεσσαλίας και την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στις θεματικές του ενότητες εντάσσονται συχνά, σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με στόχευση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, αλλά και τις σύγχρονες θεραπευτικές στρατηγικές, καθώς και στην αντικειμενική ιατρική πληροφόρηση.

Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τα θέματα τους,  με απλό αλλά αξιόπιστο  τρόπο,  κατανοητό από τον μέσο πολίτη   μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις κλινικές του ΠΓΝ Λάρισας, καθώς και γιατροί όλων των ειδικοτήτων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το συνέδριο συμπίπτει (και περιλαμβάνει συναφείς εισηγήσεις) με τις ετήσιες εκδηλώσεις για τη «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», οι οποίες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «ο Ιπποκράτης». Επιπλέον, με δράσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου προωθείται η διαρκής συνεργασία  με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό να επιτευχθεί η διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο γίνεται paper free και plastic free που σημαίνει ότι θα αποφευχθεί η χρήση έντυπου και πλαστικού υλικού, ως ένδειξη της αφοσίωσης του Τμήματος Ιατρικής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

Υποθαλάσσια μικρόβια παράγουν οξυγόνο χωρίς φωτοσύνθεση – Σπουδαία ανακάλυψη

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία, στις Αρχάνες

xristiana

Χημικό πήλινγκ: Τα σημεία εφαρμογής, η διαδικασία, η ανάρρωση & οι πιθανές παρενέργειες

xristiana