ΚεντρικήΚοινωνικά

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στην Πλατεία Ελευθερίας

8/8/2023

Οι καλοκαιρινές αιμοδοσίες ανήκουν στις πιο σημαντικές ολόκληρης της χρονιάς, καθώς πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου τα αποθέματα αίματος συνήθως μειώνονται εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων όπως οι διακοπές των πολιτών, ο καύσωνας που δυσχεραίνει την προσέλευση των αιμοδοτών, τα τροχαία ατυχήματα κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή, οι τακτικές ανάγκες σε αίμα μιας σειράς συμπολιτών μας όπως είναι οι καρκινοπαθείς, οι τραυματίες και οι πολυμεταγγιζόμενοι παραμένουν σταθερές.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και για αυτό αποτελεί χρέος όλων μας να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία πριν από την έλευση των διακοπών.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μέσα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς για επάρκεια αίματος κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οργανώνει έκτακτη καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 8 και Πέμπτη 10 Αυγούστου στο Σταθμό Αιμοδοσίας της Πλατείας Ελευθερίας (17:30-20:30).

Η αιμοληψία πραγματοποιείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΑΓΝΗ και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των νοσηλευομένων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί ικανοποιητικά
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Αναμένοντας τις ευχάριστες στιγμές που θα μας προσφέρουν οι φετινές μέρες των διακοπών, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της ζωής και ότι για κάποιους ασθενείς, η πηγή ζωής είμαστε εμείς οι ίδιοι και το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας!

Πηγή::https://www.cretalive.gr

Related posts

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

xristiana

Όλοι Μαζί Μια Πασχαλινή Αγκαλιά, Για Τα Παιδιά Του Ασπροπύργου

xristiana

Αντιγήρανση: 70χρονοι με αίμα 40χρονου – Η αντιφλεγμονώδης θεραπεία που ξανανιώνει το αίμα

xristiana