ΚεντρικήΟμορφιά

Tips για την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της περιόδου

25/7/2023

Όταν πλησιάζουν οι ημέρες της περιόδου το δέρμα μας αρχίζει να αντιδρά με διάφορους τρόπους. Είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει ακμή, ξηρότητα και να δείχνει πιο θαμπό. Υπάρχουν όμως μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου.

Ενυδάτωση
Κάτι που μπορεί να βελτιώσει αρκετά την όψη της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι να τη διατηρείς ενυδατωμένη. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό toner, έναν όρο με υαλουρονικό οξύ, μια κρέμα ματιών και μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα. Αν χρειάζεσαι έξτρα ενυδάτωση ολοκλήρωσε το skincare σου με ένα λάδι προσώπου.

Μασάζ
Το δέρμα εκείνες τις μέρες τείνει να είναι πιο θαμπό και να πρήζεται. Η αύξηση της πρόσληψης αλατιού και ζάχαρης χειροτερεύει την κατάσταση. Αν δεν θέλεις να στερηθείς τις αγαπημένες σου λιχουδιές πρόσθεσε στη ρουτίνα σου ένα μασάζ προσώπου για να το βοηθήσεις να ξεπρηστεί. Ένα ice roll ή ένα gua sha είναι τα ιδανικά εργαλεία για κάτι τέτοιο.

Makeup free
Για εκείνες τις μέρες δοκίμασε όσο μπορείς να μην φοράς μακιγιάζ. Η βαριά κάλυψη δεν θα βοηθήσει καθόλου την επιδερμίδα σου αντίθετα θα την επιβαρύνει.

Related posts

Θερινός κινηματογράφος με ταινίες για όλα τα γούστα στο Αιγάλεω

xristiana

Πασχαλινά Bazaars Από “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Δυσκοιλιότητα: Πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε το έντερό σας και πότε υποδηλώνει ένα σοβαρό πρόβλημα;

xristiana