ΚεντρικήΟμορφιά

Setting spray: Με βάση το νερό ή την αλκοόλ: Ποιο είναι καλύτερο;

11/7/2023

Είτε προτιμάτε περίπλοκες, glam εμφανίσεις σε πολλά βήματα είτε ελάχιστες πινελιές μακιγιάζ, το setting spray είναι ένα κρίσιμο τελικό βήμα για να το σταθεροποιήσετε στη θέση του.

Το Setting spray προστατεύει το μακιγιάζ σας από τη ζέστη, τον ιδρώτα, το νερό, τα δάκρυα και την περίσσεια λιπαρότητας, έτσι ώστε να φαίνεται το ίδιο καλό στις 8 μ.μ. όπως όταν το φορέσατε για πρώτη φορά στις 8 π.μ. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα σπρέι φιξαρίσματος ίδια. Πώς να διαλέξουμε;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το setting spray είναι σε μια ρουτίνα μακιγιάζ ό,τι είναι το top coat για ένα μανικιούρ. Αλλά ακριβώς όπως ένα μανικιούρ χωρίς τελική επίστρωση είναι πιο πιθανό να θρυμματιστεί και να ξεθωριάσει, έτσι και το μακιγιάζ χωρίς σπρέι φιξαρίσματος είναι επιρρεπές σε μουτζούρες και άλλες «αναποδιές» μέσα στην ημέρα. Ειδικά το καλοκαίρι.

Όπως και τα περισσότερα άλλα προϊόντα μακιγιάζ, υπάρχουν αμέτρητες μάρκες και επιλογές για να διαλέξετε, με ποικίλες διαφορές μεταξύ κάθε σπρέι.

Οι δύο κύριες κατηγορίες αυτού του βασικού προϊόντος είναι οι συνθέσεις με βάση το αλκοόλ και το νερό. Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς.

Η διαφορά μεταξύ των σπρέι φιξαρίσματος με βάση αλκοόλ και νερού

Όπως εξηγούν οι χημικοί που ασχολούνται με τη βιομηχανία των καλλυντικών,  η διαφορά μεταξύ των σπρέι με βάση το αλκοόλ και το νερό οφείλεται στη λειτουργία τους στο δέρμα.

Το πρώτο θωρακίζει το δέρμα και είναι επίσης γνωστό ως «σπρέι φιξαρίσματος», ενώ το δεύτερο αναμειγνύει μόνο το μακιγιάζ. Άρα, όλα τα σπρέι είναι σταθεροποιητικά, αλλά δεν είναι όλα τα σκληρυντικά σπρέι.

Τα σπρέι με βάση το αλκοόλ περιέχουν πολυμερή που παραμένουν στο δέρμα μετά την εξάτμιση του αλκοόλ του σπρέι από το πρόσωπο. Αυτά τα πολυμερή σχηματίζουν ένα φιλμ που κλειδώνει το μακιγιάζ στη θέση του.

Τα σπρέι με βάση το νερό, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες θωράκισης. Αυτοί οι τύποι σπρέι χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη του μακιγιάζ και την ενυδάτωση του δέρματος, δημιουργώντας ένα καθαρότερο, πιο φωτεινό φινίρισμα – αλλά όχι απαραίτητα μακράς διαρκείας.

Για αυτόν τον λόγο, οι make up artists ισχυρίζονται ότι τα σπρέι με βάση το αλκοόλ είναι η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας περισσότερο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτά τα σπρέι είναι καλύτερα για το δέρμα σας.

Εύρεση του κατάλληλου σπρέι για εσάς

Το αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα setting spray με βάση το νερό ή το αλκοόλ εξαρτάται τελικά από τον τύπο του δέρματός σας και το τι ψάχνετε από το προϊόν σας.

Ενώ οι φόρμουλες με βάση το αλκοόλ είναι πιο πιθανό να εμποδίσουν το μακιγιάζ σας να χαλάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιέχουν επίσης ένα βασικό συστατικό που πρέπει να αποφύγετε, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και είναι ακριβώς στο όνομα: αλκοόλ.

Το αλκοόλ στεγνώνει απίστευτα, γεγονός που μπορεί να κάνει αυτές τις φόρμουλες απαγορευτικές, εάν είστε ήδη επιρρεπείς στο ξηρό δέρμα – ακόμα και εκείνες με λιγότερο ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να είναι ήσυχες με τις εφαρμογές φόρμουλας με βάση το αλκοόλ.

Για να διατηρήσετε το ξηρό δέρμα σας να φαίνεται δροσερό, είναι καλύτερο να επιλέξετε φόρμουλες με βάση το νερό. Εάν η δύναμη θωράκισης του αλκοόλ είναι αδιαπραγμάτευτη, αναζητήστε συνθέσεις με βάση το αλκοόλ που περιέχουν πρόσθετα ενυδατικά συστατικά όπως αλόη ή υαλουρονικό οξύ.

Εναλλακτικά, οι φόρμουλες με βάση το νερό μπορεί να μην λειτουργούν για εσάς εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Για αυτόν τον τύπο δέρματος, οι πούδρες μπορεί να είναι το καλύτερο για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας στη θέση του.

Με λίγη υπομονή, πειραματισμό και έναν γρήγορο έλεγχο των συστατικών τής φόρμουλας, θα μπορέσετε να βρείτε το τέλειο σπρέι για εσάς σε ελάχιστο χρόνο.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτή η συνήθεια μπορεί να μειώσει κατά 75% τα εγκεφαλικά και τις καρδιοπάθειες

xristiana

Έναρξη της μουσικής χορωδίας, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου “Ο ΑΥΛΟΣ”

xristiana

Αιμοδοσία Του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας

xristiana