ΚεντρικήΟμορφιά

Double cleansing: Γιατί είναι απαραίτητος ο διπλός καθαρισμός προσώπου

12/7/2023

Eιδικά εάν είσαι fan της κορεάτικης φιλοσοφίας ομορφιάς ο διπλός καθαρισμός είναι η τέλεια και απαραίτητη τεχνική περιποίησης της επιδερμίδας που περιλαμβάνει τη χρήση δύο διαφορετικών καθαριστικών στο πρόσωπο.Ειδικά το βράδυ δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνω και εγώ “double cleansing” γιατί αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ, ρύπους και λιπαρότητα.Για την αναγκαιότητα του διπλού καθαρισμού “μίλησαν” πρώτες οι κορεάτικες και ιαπωνικές ρουτίνες περιποίησης δέρματος, αλλά πλέον έχουν υιοθετηθεί παγκοσμίως!Γιατί Διπλός Καθαρισμός;

Ο πρωταρχικός σκοπός του διπλού καθαρισμού είναι να εξασφαλίσει έναν βαθύ καθαρισμό. Το δέρμα εκτίθεται σε διάφορους περιβαλλοντικούς ρύπους, προϊόντα μακιγιάζ και ειδικά αντηλιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα μόνο καθαριστικό δεν είναι αρκετό για να αφαιρέσει εντελώς όλους τους ρύπους.

Ποια είναι τα οφέλη του διπλού καθαρισμού;#Αφαίρεση μακιγιάζ:Το πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού περιλαμβάνει συνήθως τη χρήση ενός καθαριστικού με βάση το λάδι, το οποίο διασπά και αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ, ακόμα και τις επίμονες αδιάβροχες συνθέσεις.

Φυσικά κατάλληλα για το πρώτο βήμα του καθαρισμού είναι το micellar water αλλά και το cleansing balm-βάλσαμο καθαρισμού που είναι μεγάλη τάση στην ρουτίνα ομορφιάς.Αυτά τα προϊόντα διασφαλίζουν ότι η επιδερμίδα σας είναι απαλλαγμένη από υπολείμματα μακιγιάζ που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε σπυράκια.

#Βαθύς καθαρισμός:Το δεύτερο βήμα περιλαμβάνει τη χρήση ενός αφρώδους καθαριστικού, κυκλοφορεί συνήθως σε μορφή gel, για να διώξετε ακαθαρσίες, όπως βρωμιά, ιδρώτα και περίσσεια λιπαρότητας. Αυτά τα καθαριστικά είναι συνήθως σχεδιασμένα για να στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος, όπως ακμή, ξηρότητα ή  ευαισθησία.#Υγεία της επιδερμίδαςΟ διπλός καθαρισμός βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού αφαιρώντας ακαθαρσίες που μπορούν να συμβάλουν στη φλεγμονή, τις εξάρσεις και τη θαμπάδα. Καθαρίζοντας επιμελώς το δέρμα, δημιουργείτε έναν καθαρό καμβά για την εφαρμογή άλλων προϊόντων περιποίησης, επιτρέποντάς τους να διεισδύσουν πιο αποτελεσματικά.

Πώς να κάνετε διπλό καθαρισμό:Βήμα 1: Καθαριστικό με βάση το λάδι ή το νερό

Ξεκινήστε με στεγνά χέρια και στεγνό πρόσωπο. Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το καθαριστικό που έχετε επιλέξει  και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό με κυκλικές κινήσεις. Εστιάστε σε περιοχές με μακιγιάζ ή βαρύ αντηλιακό.Συνεχίστε το μασάζ για περίπου ένα λεπτό, αφήνοντας το καθαριστικό να διαλύσει το μακιγιάζ και τους ρύπους.Ξεπλύνετε το καθαριστικό λαδιού με χλιαρό νερό.Εάν σας βολεύει καλύτερα χρησιμοποιήστε έναν επαναχρησιμοποιούμενο δίσκο ντεμακιγιάζ!

Βήμα 2: Αφρώδες καθαριστικό Πάρτε μια μικρή ποσότητα και εφαρμόστε το στο βρεγμένο πρόσωπό σας.Κάντε απαλό μασάζ με το καθαριστικό στο δέρμα σας, κάνοντας το αφρό. Δώστε προσοχή στη ζώνη Τ και τις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε λιπαρότητα. Ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.Μετά τον διπλό καθαρισμό, στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτομάντηλα και συνεχίστε με κανονικά την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με τόνερ, ορούς, ενυδατικές κρέμες και αντηλιακό.Επιλέγοντας τα σωστά καθαριστικά:Επιλέξτε απαλά καθαριστικά προσώπου με ισορροπημένο pH που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Τα καθαριστικά με αφρό λειτουργούν καλά για λιπαρό ή μικτό δέρμα, ενώ τα καθαριστικά με κρέμα ή τζελ είναι κατάλληλα για ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.Πάντα να δοκιμάζετε νέα προϊόντα πριν τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Πηγήhttps://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα βήματα που πρέπει να περιλαμβάνει η skincare routine σου

xristiana

Δάγκωμα γλώσσας: Οι πρώτες βοήθειες και η θεραπεία

xristiana

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή, αλλά όχι για όλους

xristiana