ΚεντρικήΟμορφιά

3 μυστικά για υγιή και λαμπερά μαλλιά κατά τη διάρκεια των διακοπών

21/7/2023

Αγαπάμε τα μαλλιά μας και ακόμα περισσότερο όταν αυτά λάμπουν από υγεία. Η περίοδος όμως του καλοκαιριού είναι αρκετά «επικίνδυνη» για αυτά. Παράγοντες όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, καθώς και οι περιβαλλοντικοί ρύποι, λειτουργούν συνδυαστικά κατά της υγείας της τρίχας με αποτέλεσμα αυτά να εμφανίζουν ξηρότητα, αφυδάτωση και θαμπή όψη. 

Για να διατηρήσεις τα μαλλιά σε άψογη κατάσταση κατά τη διάρκεια των διακοπών σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις τρία αποτελεσματικά μυστικά περιποίησης. 

Πρώτο και σημαντικό, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακή προστασία και στα μαλλιά. Αυτή είναι τόσο απαραίτητη όσο και για την υγεία της επιδερμίδας. Υπάρχουν προϊόντα τα οποία είναι εξειδικευμένα χάρη στις συνθέσεις τους και τα οποία μπορείς να τα εφαρμόζεις πριν από τις βουτιές σου στη θάλασσα ή την πισίνα αλλά και να τα ανανεώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Ένα άλλο μυστικό είναι η άμεση απομάκρυνση του αλατιού και του χλωρίου μετά από κάθε βουτιά. Θα πρέπει λοιπόν να κάνεις ένα ντους κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό και έπειτα, όταν πια μπαίνεις για μπάνιο στο σπίτι, να χρησιμοποιείς προϊόντα λουσίματος κατάλληλα σχεδιασμένα για τριχωτό κεφαλής που εκτίθεται στον ήλιο και άλλους παράγοντες το καλοκαίρι. 

Τρίτο μυστικό για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι είναι να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά και να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν λιγότερο συχνά εργαλεία styling.

Εννοείται πως όταν τα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις απλώσει προστατευτικό θερμότητας στα μαλλιά από πριν. Όμως μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχα χτενίσματα ακόμα και χωρίς θερμότητα, για παράδειγμα βάζοντας σε νωπά μαλλιά ένα curling band θα πετύχεις όμορφους κυματισμούς! 

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Καμπανάκι» μεγάλων παραγωγών ΑΠΕ για τις οριζόντιες περικοπές έργων καθαρής ενέργειας

xristiana

Ηράκλειο: Κατ’οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα Σε Ευάλωτα Άτομα Υλοποιεί Ο Δήμος Ηρακλείου

xristiana

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

xristiana