ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο Ρόδος, Κέρκυρα και Μαγνησία

29/7/2023

Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η νύχτα στα μέτωπα των πυρκαγιών στη Ρόδο, την Κέρκυρα και τη Μαγνησία.

Σε υψηλή επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, ενώ για πολλές περιοχές της χώρας παραμένει και σήμερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις που εμφανίζονται ανά διαστήματα αντιμετωπίζονται άμεσα και με επιτυχία καθώς στα σημεία παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται, όπου απαιτείται, ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Στη Ρόδο χθες υπήρχαν κάποιες αναζωπυρώσεις σε περιοχές ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια – Γεννάδι – Λάρδο, αλλά ελέχθησαν άμεσα.

Παράλληλα μικρές εστίες φωτιές υπήρχαν και σε αγροτικές περιοχές του Βόλου, οι οποίες έσβησαν μετά από επέμβαση των επίγειων δυνάμεων και με τη βοήθεια επτά αεροπλάνων που πετούσαν περιοδικά στην περιοχή.

Ελεγχόμενες ήταν και οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας καθώς στο σημείο βρισκόντουσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και εναέρια μέσα.

Πέρα από τα μεγάλα μέτωπα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές στη χώρα. Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε 96 τα ενεργά μέτωπα, τα οποία είτε είναι σε ύφεση είτε υπό έλεγχο είτε σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Bowl Method: Μια τεχνική για σγουρομάλλες που κάνει τις πιο φανταστικές μπούκλες!

xristiana

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή για το 2022, σύμφωνα με 27 κορυφαίους ειδικούς

xristiana

Διαμαρτυρία στις 31 Αυγούστου στο υπ. Υγείας για τις νέες περικοπές στις θεραπείες

xristiana