ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμο ρύζι με καλοκαιρινά λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και κρέμα από ρικότα

30/7/2023

Υλικά

320 γρ. καστανό ρύζι

250 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ ντοματίνια

200 γρ φασολάκια

100 γρ. κόκκινες πιπεριές

100 γρ. ρικότα

70 γρ. ψίχα από αμύγδαλα

35 γρ. γάλα

20 γρ τριμμένο τυρί πεκορίνο

Βασιλικός

Σκόρδο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρέψτε το για περίπου 20 λεπτά. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Στραγγίζουμε το ρύζι και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα βράζουμε για 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε 2-3 μέρη. Κόβουμε τα κολοκυθάκια t και τις πιπεριές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνοντας. Σβήνουμε και προσθέτουμε τα φασολάκια.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ντοματίνια με τα αμύγδαλα και 1/2 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένο. Ύστερα προσθέστε 20 γραμμάρια λάδι, μερικά φύλλα βασιλικού, το τριμμένο πεκορίνο, λίγο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε ξανά για να πάρουμε μια σάλτσα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ρικότα με το γάλα με ένα σύρμα.

Τέλος ανακατεύομε το ρύζι μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα ντομάτας, προσθετουμε την κρέμα ρικότα και σερβίρουμε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Δήμος Πατρέων: Δωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Για Παιδιά Οικονομικά Αδύναμων Οικογενειών

xristiana

Παρουσίαση του βιβλίου “Το μεγάλο ταξίδι των μύθων” στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου

xristiana

Ζώδια και χρήματα: Τα 3 ζώδια που πρέπει να βάλουν «φρένο» στα έξοδα μέχρι το τέλος του 2024

xristiana