ΚεντρικήΟμορφιά

Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε έξαρση της ακμής το καλοκαίρι

9/7/2023

Έχεις παρατηρήσει πως το καλοκαίρι η ακμή στο πρόσωπο σου έχει έξαρση; Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους που συνήθως έχουν άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη εποχή.

Υγρασία και ιδρώτας
Είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγεις τον ιδρώτα το καλοκαίρι. Η ζέστη και η αυξημένη υγρασία οδηγούν σε μεγαλύτερη παραγωγή λιπαρών ουσιών με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται πιο λιπαρή. Κάτι ακόμα που μπορεί να οδηγήσει σε ξέσπασμα της ακμής είναι η εφαρμογή πούδρας όταν προσπαθείς να περιορίσεις τη λιπαρότητα που έχει δημιουργηθεί μετά από ώρα στο μακιγιάζ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις τη λιπαρότητα όταν είσαι βαμμένη είναι να ταμπονάρεις το πρόσωπό σου ελαφρώς με ένα χαρτομάντηλο.

Το κλιματιστικό
Το κλιματιστικό καθιστά τον αέρα αρκετά ξηρό με αποτέλεσμα το δέρμα να οδηγείται σε λιπαρότητα. Αντίστοιχα ο καύσωνας εκτοξεύει τον ιδρώτα και με την υγρασία όλα μαζί προσκολλώνται στο δέρμα. Η λύση σε αυτό είναι να φροντίζεις οι αεραγωγοί του κλιματιστικού να μη χτυπάνε το πρόσωπό σε οποιονδήποτε χώρο και αν βρίσκεσαι και ειδικά στο αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Cero Development: Πήρε το «οκ» του ΥΠΕΝ για mega φωτοβολταϊκό 250 MW στη Θεσσαλία

xristiana

Haircare | Τα καλύτερα προϊόντα μαλλιών για προστασία από τον ήλιο

xristiana

Ιταλικό μανικιούρ: H κορυφαία τάση της σεζόν

xristiana