ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κ. Λαγουβάρδος: Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας που έχουμε βιώσει ποτέ

22/7/2023

Αν και δεν πρέπει να αποδίδουμε τα πάντα στην κλιματική αλλαγή, σίγουρα έχει συντελέσει ώστε να έχουμε πολύ θερμές αέριες μάζες σχεδόν πάνω από όλη τη Μεσόγειο τόνισε ο ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου, σημειώνοντας πάντως ότι αντίστοιχος σε διάρκεια καύσωνας δεν έχει ξανασυμβεί.

«Είμαστε δύο με τρεις βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές στην θερμοκρασία θάλασσας» δήλωσε συγκεκριμένα στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι θα γίνει ο μακροβιότερος καύσωνας που έχουμε βιώσει ποτέ.

«Καύσωνες πάντα είχαμε. Αυτό, όμως, που διαπιστώνουμε λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι η αύξηση συχνότητας τους, αύξηση της διάρκειάς τους και αύξηση της έντασης τους που επηρεάζει πλέον και πολλές περιοχές στη χώρα μας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία θα περάσουμε, κατά πάσα πιθανότητα, τις 16 -17 ημέρες καύσωνα που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας».

Περιγράφοντας πώς εξελίσσεται ο καύσωνας σε σχέση με την θλιβερή επέτειο του ’87 εκτίμησε ότι θα ξεπεράσουμε εκείνες τις θερμοκρασίες.

«Έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στην Αθήνα, στον αστικό ιστό, η ελάχιστη θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου» σημείωσε.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Summer Academy 2023: The Metaverse: Ethical, Economic and Legal Challenges από το ΔΙΠΑΕ και το ELGS

xristiana

Μαγνήσιο: 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε έλλειψη – Οι τροφές που το περιέχουν

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 26/3

xristiana