ΚεντρικήΜαγειρική

Κρέπες με τυρί κρέμα και κολοκυθάκια

19/7/2023

Υλικά Συνταγής

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • λίγο αλάτι
  • 450 ml γάλα
  • 1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι αυγού

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα

  • 400 γρ. κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο ή κατίκι
  • ο χυμός ½ λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το μείγμα για τις κρέπες

  • Σ’ ένα μπολ αναμεγνύετε και κοσκινίζετε τους δύο τύπους αλευριού.
  • Χτυπάτε το αυγό και το ασπράδι του αυγού με το γάλα και λίγο αλάτι και το προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι.
  • Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος χυλός. Αφήνετε το χυλό στην άκρη 30’.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

  • Αναμειγνύετε το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και το ανθότυρο.
  • Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό 2’-3’. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και τους προσθέτετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα λαχανικά με με το μείγμα των τυριών και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε και γεμίζετε τις κρέπες

  • Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και κατόπιν 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό.Κουνάτε το τηγάνι να πάει ο χυλός παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και τη ψήνετε από την άλλη.
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, φτιάχνοντας άλλες 7 κρέπες και τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών και των λαχανικών. Τις διπλώνετε στη μέση και κατόπιν στα τέσσερα και τις σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Σε τι διαφέρουν οι κρέμες σώματος, οι λοσιόν και τα body butters;

xristiana

Online Τρίμηνο Πρόγραμμα Mentoring “Find your Mentor” από το Women Do Business

xristiana

Συναυλία-αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνκή, Κίτρινα Ποδηλάτα και Steve Tesser

xristiana