ΚεντρικήΜαγειρική

Κρέπες με τυρί κρέμα και κολοκυθάκια

19/7/2023

Υλικά Συνταγής

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • λίγο αλάτι
  • 450 ml γάλα
  • 1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι αυγού

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα

  • 400 γρ. κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο ή κατίκι
  • ο χυμός ½ λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το μείγμα για τις κρέπες

  • Σ’ ένα μπολ αναμεγνύετε και κοσκινίζετε τους δύο τύπους αλευριού.
  • Χτυπάτε το αυγό και το ασπράδι του αυγού με το γάλα και λίγο αλάτι και το προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι.
  • Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος χυλός. Αφήνετε το χυλό στην άκρη 30’.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

  • Αναμειγνύετε το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και το ανθότυρο.
  • Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό 2’-3’. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και τους προσθέτετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα λαχανικά με με το μείγμα των τυριών και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε και γεμίζετε τις κρέπες

  • Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και κατόπιν 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό.Κουνάτε το τηγάνι να πάει ο χυλός παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και τη ψήνετε από την άλλη.
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, φτιάχνοντας άλλες 7 κρέπες και τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών και των λαχανικών. Τις διπλώνετε στη μέση και κατόπιν στα τέσσερα και τις σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Τέσσερις νέες δομές με δωρεάν υπηρεσίες για τη ψυχική υγεία στη Θεσσαλονίκη

xristiana

To ONOMA Hotel Ενώνει Τις Δυνάμεις Του Με Τη Chef Ντίνα Νικολάου Σε Φιλανθρωπικό Brunch

xristiana

Υλοποίηση Δράσης Ενημέρωσης Στο Πλαίσιο Του Έργου ΔικαίωμΑ

xristiana