13/7/2023
Υλικά
320 γρ. σπαγγέτι
120 γρ. τυρί ρικότα
60 γρ. ψιλοκομμένα καρύδι
12 πράσινες πιπεριές Φλωρίνης
4 σύκα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καταρχάς βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε τη ρικότα για να πάρουμε μια κρέμα.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και μια πρέζα αλάτι για 7-8 λεπτά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα σύκου, συμπληρώνοντας με τα ψιλοκομμένα καρύδια, τις πιπεριές και έξτρα ρικότα .