ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Ο «Κλέων» κάνει ένα βήμα πίσω – Μικρή ανάσα από σήμερα και νέο κύμα ζέστης από Πέμπτη

17/7/2023

Μία μικρή ανάσα θα πάρουμε από σήμερα, χάρη σε βόρειους ανέμους άνεμοι με εντάσεις 5-7 μποφόρ.

Ο καύσωνας Κλέων που μας ταλαιπωρεί εδώ και ημέρες «ξαποσταίνει» για λίγο. Το θερμόμετρο θα υποχωρήσει ελαφρώς, αν και θα υπάρξουν περιοχές, όπου θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει ελαφρώς τους 40 βαθμούς.

Συναγερμό έχει σημάνει η πυροσβεστική καθώς παραμένει πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Από την Πέμπτη αναμένουμε νέο κύμα ζέστης. Σε Ιταλία και Ευρώπη την ίδια ώρα η επέλαση του Χάροντα συνεχίζεται.

Πού θα φτάσει το θερμόμετροΗ θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν:α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίουβ. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίουγ. στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-37, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 36-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 37-38, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-39 βαθμούς και στη Νότια Κρήτη στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Τοξότη, θα νιώσεις την ανάγκη για αλλαγές»

xristiana

Ενημερωτική δράση για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη

xristiana

Έρευνα: Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών συνδέεται με προβλήματα μνήμης στη μέση ηλικία

xristiana