News ΑΜΕΑΚεντρική

Καβάλα: Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑμεΑ στο Φρούριο

11/7/2023

Δύο συμβάσεις για την εκτέλεση τμήματος του έργου: «Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑμεΑ στο χώρο του Φρουρίου Καβάλας», συνυπέγραψαν  ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης και οι εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών. Οι εργασίες χωρίζονται σε τρία υποέργα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 85.960 ευρώ με χρόνο περαίωσης τους τέσσερεις μήνες.

«Η διοίκησή μας προχώρησε σε ενέργειες που αποσκοπούν στη συνολική αναβάθμιση του μνημείου, εκπόνησε μελέτες και άρχισε τις παρεμβάσεις. Ήδη, ξεκίνησε η ανάπλαση των καθισμάτων και της σκηνής του υπαίθριου θεάτρου ενώ συνεχίζουμε με τον κοιτώνα των αξιωματικών», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουριάδης συμπληρώνοντας πως κατάφεραν να εντάξουν σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ένα έργο που θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία στον χώρο του Φρουρίου.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, τα Άτομα με Αναπηρία, όπως και όσα έχουν κινητικές δυσκολίες, θα μπορούν με αναβατόριο να ανεβαίνουν τις σκάλες μέχρι την κεντρική είσοδο του Φρουρίου και, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους, να επισκέπτονται το εσωτερικό του μνημείου».

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ξεκινά τριήμερο Malevizi Festival

xristiana

Συμπτώματα χαμηλών οιστρογόνων: Το σημάδι στον ύπνο σας που μπορεί να σηματοδοτεί τα χαμηλά επίπεδα

xristiana

1ο Nevronas FESTival Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 28-30 Οκτωβρίου

xristiana