ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Χαλκηδόνα από την ομάδα “Δρώμενο”

4/7/2023

Η Θεατρική Οµάδα ΔΡΩΜΕΝΟ της Όασης – Δρώµενο ΠΟ.Φ.Ε.Σ. σας προσκαλεί στις Θεατρικές Παραστάσεις: «Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» (βασισµένο στο οµώνυµο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ) και το «ΤΟ 6ο ΠΑΤΩΜΑ» (βασισµένο στο οµώνυµο έργο του Αλφρέντ Ζερί).

Οι παραστάσεις θα ανέβουν την Παρασκευή 07 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 21:00 στον Πολυχώρο Δροσίνη, Γ. Δροσίνη 11, Ν. Χαλκηδόνα, με ελεύθερη είσοδο.

  • «Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» (βασισµένο στο οµώνυµο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ) Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουλίου

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας διαχρονικός ύµνος της καθηµερινότητας. Ένα έργο νοσταλγικό που ζωντανεύει χαµένες αξίες κι αφήνει στον θεατή µια γλυκόπικρη γεύση.

Μέσα από την πορεία προς την ενηλικίωση δύο εφήβων θα ζήσουµε τον έρωτα, τις χαρές, τις αγωνίες και τις πικρές µιας καθηµερινότητας που όλοι ζούµε αλλά ξεχνάµε να βιώσουµε..

Μέσα σ’ αυτήν την µικρή πόλη θα βρούµε κοµµάτια του εαυτού µας και θα καταλάβουµε πόσο σηµαντικό είναι να ζούµε την κάθε στιγµή, πριν να είναι αργά.

Σκηνοθεσία – δραµατουργική επεξεργασία: Δανάη Γκενέ Σκηνικά- Κοστούµια: Θεατρική Οµάδα Δρώµενο Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Λιανοπούλου

Παίζουν µε αλφαβητική σειρά:

Μάριος Γκόλφης, Ευτυχής Ζερβουδάκης, Νάγια Καπελιώτη, Ρεβέκκα Κολοβέα, Αιµιλία Κουτσάφτη, Αντώνης Κραστούδης, Αλεξάνδρα Πάλλα, Βίκυ Ποθητού, Λιάνα Σαγιάννη, Καλλιρρόη Τάτση, Νίκος Τόκας.

«ΤΟ 6ο ΠΑΤΩΜΑ» (βασισµένο στο οµώνυµο έργο του Αλφρέντ Ζερί) Κυριακή 9 & Δευτέρα 10 Ιουλίου
 
Λίγα λόγια για το έργο:
 
Παρίσι 1930 ή Αθήνα 2023;
Οι ένοικοι µιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν την καθηµερινότητα χτυπηµένοι από την κρίση. Η καθηµερινότητα των ενοίκων του Έκτου Πατώµατος, ξεδιπλώνεται µέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του.
Από την µια ο ονειροπόλος, φαντασµένος καλλιτέχνης Μαξ Λεσκαλιέ. Η κουτσοµπόλα γυναίκα του Ζερµαίν µαζί µε την φίλη της, την Μπέρτ, που µαζί κρυφακούν και παρακολουθούν τα πάντα στον όροφο. Η αδίστακτη ιδιοκτήτρια Κα Μαρέ, που ζητάει τα νοίκια της. Η λογοτέχνης παύλα λογίστρια κυρία Ωσπό η κόρη της Εντβίζ, η οποία ερωτεύεται τον καινούργιο ενοικιαστή. Ο καινούργιος ενοικιαστής, Ζονβάλ, µυστήριος και εµφανίσιµος. Ο ντροπαλός Ζοζό, που είναι ερωτευµένος µε την Εντβίζ. Η Ζαν, µια αληθινή
 
γυναίκα, που σκανδαλίζει τον όροφο µε τους έρωτές της. Η «Κυρία µε τα Γκρίζα» , όπως την αποκαλούν οι ένοικοι του ορόφου, µια µυστηριώδης γυναίκα που προκαλεί εντυπώσεις και µια κτηνίατρος από το κάτω πάτωµα.
 
Το έργο ζωντανεύει σε µία παράσταση που θα ταξιδέψει και θα παρασύρει τους θεατές σε µια πραγµατικότητα, γεµάτη µουσική, έρωτες, πάθη και συγκρούσεις. Στο έκτο πάτωµα που δεν συµβαίνει τίποτα ποτέ.
 
Σκηνοθεσία – δραµατουργική επεξεργασία: Σπύρος Κοπανιτσάνος Μετάφραση (&1η διασκευή): Αργυρώ Ρίζου
Μουσική: Σταµάτης Κραουνάκης, Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσικοί επί σκηνής: Ραγκούση Ελίνα, Σουρβίνος Γιώργος, Μιχάλης Ζέρβας Σκηνικά- Κοστούµια: Θεατρική Οµάδα Δρώµενο
 
Παίζουν κατά σειρά εµφάνισης:
Βαγγέλης Πουλής, Μαρία Λαµπρούση, Κατερίνα Μιχαλάκη, Κατερίνα Μαντέλου, Στέλλα Λιανοπούλου, Κατερίνα Πιερράκου, Μαρίνα Χατζηχαραλάµπους,
Σάββας Τορουνόγλου, Ηλέκτρα Μπατζιάκα, Σπύρος Κοπανιτσάνος και η Νέλλη Κουρεµένου.
 
Από τις 7 Ιουλίου ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗ υποδέχεται το Δρώµενο και προσκαλεί τους θεατές να γελάσουν, να δουν, ν ́ακούσουν και να προβληµατιστούν!

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού

xristiana

Άνοιξαν Οι Αιτήσεις Για Συμμετοχή Στην 18η Εθελοντική Αιμοδοσία Του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

xristiana

Αυξάνονται οι διαγνώσεις καρκίνου στους κάτω των 50: Σε ποια ηλικία να ξεκινήσετε τον έλεγχο

xristiana