ΚεντρικήΟμορφιά

Θαλασσινό νερό: Τελικά κάνει καλό ή κακό στα μαλλιά σας;

30/7/2023

Το θαλασσινό νερό προσφέρει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική μας ευεξία, αλλά τελικά ποια είναι η επίδρασή του στα μαλλιά μας; Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο των μαλλιών σας και την τρέχουσα κατάσταση τους. Αλλά τελικά ποια είναι τα υπέρ και τα κατά;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια είναι τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα για τα μαλλιά μας από τις βουτιές μας στη θάλασσα.

Τα πλεονεκτήματα

Θρεπτικά συστατικά που απορροφώνται από το τριχωτό της κεφαλής

Το θαλασσινό νερό περιέχει θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Για παράδειγμα, το μαγνήσιο είναι γνωστό ότι ενισχύει το νευρικό σας σύστημα και έχει ηρεμιστική επίδραση στο σώμα σας.

Το μαγνήσιο απορροφάται επίσης καλά μέσω του δέρματός σας, καθιστώντας μια βουτιά στη θάλασσα όχι μόνο ευχάριστη αλλά και – υγιεινή για τα νεύρα σας. Το λιγότερο άγχος έχει συνδεθεί με την καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, οπότε η ηρεμιστική επίδραση του μαγνησίου είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τα μαλλιά σας.

Επιπλέον όγκος και πληρότητα των μαλλιών

Το θετικό είναι ότι οι κρύσταλλοι αλατόνερου προσθέτουν «σώμα» στα μαλλιά σας. Αυτό μπορεί να είναι καλό, αν θέλετε να αυξήσετε τον όγκο των μαλλιών σας. Προσοχή, καθώς αυτό το επιπλέον αλάτι τα κάνει επίσης ξηρά και ανασηκώνει την επιδερμίδα της τρίχας, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε περαιτέρω απώλεια υγρασίας.

Απολέπιση και διέγερση της ροής του αίματος

Οι κρύσταλλοι αλατόνερου μπορούν να χρησιμεύσουν ως εξαιρετικό απολεπιστικό για το τριχωτό της κεφαλής σας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των προϊόντων που συσσωρεύονται στις ρίζες των μαλλιών σας. Μπορεί επίσης να διεγείρει τη ροή του αίματος εάν κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας μετά τη βουτιά σας.

«Φυσικό» σαμπουάν και αφαίρεσης λιπαρότητας

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, τότε το θαλασσινό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα βαριά έλαια και το επιπλέον σμήγμα, λειτουργώντας ως ξηρό σαμπουάν. Απορροφά τα περιττά έλαια που υπάρχουν στις τρίχες σας κοντά στη ρίζα τους και μπορεί να σας βοηθήσει να λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά ως αποτέλεσμα.

Αντιμυκητιασικές ιδιότητες

Το αλάτι μπορεί να βοηθήσει κατά της πιτυρίδας που προέρχεται από μύκητα, καθώς το αλατόνερο έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι οι μύκητες πρέπει να δαπανήσουν περισσότερη ενέργεια για την επίτευξη όσμωσης με το αλμυρό νερό σε σχέση με το γλυκό νερό, αντί να δαπανήσουν αυτή την ενέργεια για τη δική τους ανάπτυξη.

Τα μειονεκτήματα

Αφυδάτωση

Το αλάτι γενικά, συμπεριλαμβανομένου του θαλασσινού νερού, είναι υγροσκοπικό: δηλαδή προσελκύει περισσότερο νερό στα μαλλιά σας και σχηματίζει κρυστάλλους αλατιού.

Αυτοί οι κρύσταλλοι αλατιού μπορεί να δίνουν στα μαλλιά σας επιπλέον «σώμα», αλλά αυτή η διαδικασία απομακρύνει επίσης την υγρασία από το εσωτερικό της τρίχας σας – κάνοντάς την ξηρή και εύθραυστη.

Έντονη ξηρότητα στα βαμμένα μαλλιά

Εάν χρησιμοποιείτε βαφή ή εάν η δομή των μαλλιών σας έχει υποστεί χημικές αλλοιώσεις – το θαλασσινό νερό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των μαλλιών σας. Η χημική επεξεργασία έχει ήδη απογυμνώσει τα μαλλιά σας από τα θρεπτικά συστατικά και έχει αλλάξει τεχνητά τους σταυροειδείς δεσμούς μέσα στις τρίχες σας.

Οι υγροσκοπικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού αφαιρούν την υγρασία, όπως περιγράφηκε παραπάνω – ακόμη και από υγιή μαλλιά, αλλά γίνεται ακόμη χειρότερο για χημικά αλλοιωμένες τρίχες, κάνοντάς τες ιδιαίτερα εύθραυστες.

Η απάντηση είναι, επομένως, διπλή

Για να αποτρέψετε την ξηρότητα και την αφυδάτωση των μαλλιών σας ως αποτέλεσμα της έκθεσης στο θαλασσινό νερό – σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό λάδι μαλλιών ή βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον leave-in conditioner πριν βγείτε στην παραλία.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χριστουγεννιάτικο bazaar του συλλόγου σύνδρομο Down 

xristiana

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη για την έξαρση του ιού

xristiana

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική Καμπάνια Για HIV/AIDS Και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

xristiana