ΚεντρικήΟμορφιά

 Η σωστή ενυδάτωση για το ξηρό δέρμα

11/7/2023

Οι απαιτήσεις μιας ξηρής επιδερμίδας είναι συνήθως αρκετές αφού η ανάγκη για ενυδάτωση είναι τεράστια. Ειδικά την καλοκαιρινή σεζόν ίσως να έχεις παρατηρήσει πως το δέρμα σου γίνεται όλο και πιο ξηρό. Γι’ αυτό το λόγο ίσως χρειάζεται να αλλάξεις την skincare routine σου.

Ενυδάτωση σε κάθε βήμα
Κάθε προϊόν της skincare ρουτίνας σου επιβάλλεται να έχει στόχο την ενυδάτωση σε όλα τα επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως το καθαριστικό προσώπου σου δεν θα πρέπει να περιέχει οξέα αλλά υαλουρονικό οξύ και έλαια. Οι πιο κατάλληλη όροι είναι αυτοί που περιέχουν πεπτίδια και βιταμίνες όπως η βιταμίνη C και E. Η έντονη απολέπιση με χημικά συστατικά δεν θα βοηθήσει και αν χρησιμοποιείς προϊόντα όπως η ρετινόλη τότε η προσθήκη ενυδατικών ελαίων και υαλουρονικού οξέος είναι επιτακτική.

Πρόσθεσε πολλά υγρά στη διατροφή σου
Φυσικά θα πρέπει να ενυδατώνεσαι πίνοντας αρκετό νερό αλλά αυτό δεν αρκεί. Η διατροφή σου θα πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως οι ντομάτες, οι φράουλες, το αγγούρι, τα ροδάκινα, το κουνουπίδι και το μαρούλι. Τροφές όπως οι σούπες, οι ζωμοί, τα γαλακτοκομικά, το απλό γιαούρτι, το πλιγούρι και η βρώμη έχουν υψηλές ποσότητες νερού και είναι καλό να τα εντάξεις στο διατροφικό σου πλάνο.

Απόφυγε το ζεστό ντους
Η ιδανική θερμοκρασία που θα πρέπει να έχει το νερό όταν κάνεις μπάνιο, για να αποφύγεις ερεθισμούς και ξηρότητα είναι χλιαρή ή δροσερή. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το ζεστό νερό τότε περιόρισε το χρόνο που βρίσκεσαι κάτω από αυτό και φρόντισε όσο το δυνατόν γίνεται να μην έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σου. Μετά από το μπάνιο σου πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα ή ένα λάδι.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

28 προσκλήσεις για το Thessaloniki Street Food Festival 2023

xristiana

«Ραντεβού Με Τα Παιδιά»: Επικοινωνήστε 1 – 11 Νοεμβρίου Για Προληπτικούς Ιατρικούς Ελέγχους

xristiana

“Open Lab” (Artech) στο Τελλόγλειο – Ανοιχτά εργαστήρια – Γίνε Μικρός Συντηρητής

xristiana