10/7/2023
Υλικά Συνταγής
Για το ρύζι μπασμάτι
- 400 γρ. ρύζι basmati λευκό ή καστανό
- 30 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- λίγη τριμμένο τζίντζερ
Για το μοσχαράκι
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 2 πιπεριές (1 πράσινη και 1 κίτρινη) κομμένες σε λωρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4-5 κουταλιές της σουπας ψιλοκομμένο ντοματάκι με τα υγρά του
- 2 κουταλιές σόγια σος
- 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι
- ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τις μοσχαρίσιες μπουκιές, το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά και ροδίσει ελαφρά το κρέας, ρίχνετε τη σόγια σος, το μέλι και το μπαλσάμικο.
- Ανακατεύετε μια δόση τα υλικά και προσθέτετε το ντοματάκι. Αλατοπιπερώνετε. Συμπληρώνετε ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύετε για 15′ – 20′ περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνουν το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα.
Ετοιμάζετε το μπασμάτι
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο ή το βούτυρο το τζίντζερ. Ρίχνετε το νερό που υποδεικνύει η συσκευασία του ρυζιού, προσθέτετε το ρύζι και μαγειρεύτε σύμφωνα με τις οδηγίες της.
- Σερβίρετε το μοσχαράκι με τις πιπεριές και το μπασμάτι σε χωριστά σκεύη ή ανακατεμένα μεταξύ τους.
Πηγή: https://www.icookgreek.com