ΚεντρικήΜαγειρική

Ελαφριά μους γιαουρτιού με φράουλα και λεμόνι

23/7/2023

Υλικά

250 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. γιαούρτι

200 γρ .φράουλες + ολόκληρες για διακόσμηση

½ λεμόνι+ τριμμένο ξύσμα + χυμό + φέτες για διακόσμηση

16 μπισκότα τύπου πτι μπερ

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε χτυπώντας με ένα ηλεκτρικό μίξερ την κρέμα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τώρα χωρίζουμε την κρέμα γιαουρτιού στη μέση, τοποθετώντας την σε δύο διαφορετικά μπολ.

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ. Ενσωματώνουμε τον πουρέ φράουλας που έχουμε στο μισό της κρέμας, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Η μους φράουλας είναι έτοιμη.

Περνάμε στη μους λεμονιού. Στην άλλη μισή κρέμα προσθέτουμε την τριμμένη φλούδα και το χυμό μισού λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Τα δύο είδη μους μας είναι έτοιμα. Απλά πρέπει να συνθέσουμε το γλυκό σε ποτήρια, ξεκινώντας από τη δημιουργία της βάσης. Παίρνουμε τα μπισκότα και θρυμματίζουμε 4 από αυτά σε κάθε ποτήρι.

Συνθέτουμε τη μους εναλλάσσοντας τις δύο γεύσεις σε κάθε ποτήρι: πρώτα βάζουμε δύο άφθονες κουταλιές μους λεμονιού, πατώντας τη ελαφρά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τώρα βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας μους φράουλας από πάνω. Προχωράμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα ποτήρια, εναλλάσσοντας τη μους.

Τέλος διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και ολόκληρες φράουλες. Η νόστιμη και φρέσκια μους γιαουρτιού με φράουλα και λεμόνι είναι έτοιμη.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Τελικά πώς μπαίνει το ρουζ; Οι 3 πιο hot τρόποι για juicy μαγουλάκια!

xristiana

Ζαχαράκη: 1.800 ωφελούμενοι θα έχουν τον προσωπικό βοηθό ως το τέλος του 2025

xristiana

Καιρός: Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό έως και το Σαββατοκύριακο

xristiana