ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί πρέπει να αλλάξεις την skincare routine σου το καλοκαίρι, τα 3 πολύτιμα συστατικά!

11/7/2023

Κάθε εποχή έχει τα δικά της όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, οι ανάγκες αλλάζουν για αυτό και πρέπει να ενσωματώνουμε στην skincare routine μας νέα συστατικά και να την προσαρμόζουμε!

Τώρα που είναι καλοκαίρι και έχουμε υψηλές θερμοκρασίες πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στη ζωή σας κάποια ευεργετικά συστατικά που δίνουν αυτό το extra boost ενυδάτωσης αλλά και προστατεύουν φυσικά από τον καυτό ήλιο!

Οι δυο εχθροί αυτή την εποχή για την επιδερμίδα είναι ο ήλιος και η αφυδάτωση.

Ποια είναι όμως αυτά τα πολύτιμα skincare tools που θα μας σώσουν;

#Αντηλιακό:

Η αντηλιακή προστασία είναι καθοριστική ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες.

Αναζητήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό SPF (Συντελεστής Προστασίας από τον Ήλιο) για να προστατεύσει το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB. Εφαρμόστε γενναιόδωρα το αντηλιακό σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας και επαναλάβετε κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν ιδρώνετε ή κολυμπάτε.

#Υαλουρονικό οξύ:

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές συστατικό που βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας στην επιδερμίδα και την διατηρεί απόλυτα ενυδατωμένη.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η έκθεση στη ζέστη και στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η ενσωμάτωση του υαλουρονικού οξέος στη ρουτίνα περιποίησης σας  βοηθάει στο να διατηρήσετε την ισορροπία υγρασίας που χρειάζεστε αλλά και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Αναζητήστε ορούς, ενυδατικές κρέμες ή μάσκες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ για βέλτιστη ενυδάτωση.

#Αντιοξειδωτικά:

Η έκθεση στον ήλιο και περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσει οξειδωτικό στρες και βλάβες στο δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή η νιασιναμίδη βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες.

Αυτά τα συστατικά είναι άκρως ευεργετικά για τη φωτεινότητα του δέρματος, βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των ηλιακών κηλίδων και στη βελτίωση του γενικού τόνου και υφής του δέρματος.

Ενσωματώστε λοιπόν ορούς ή ενυδατικές κρέμες πλούσιους σε αντιοξειδωτικά στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να ενισχύσετε την άμυνα του δέρματός σας ενάντια στις βλάβες από τον ήλιο.

Πραγματικά με αυτά τα συστατικά η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Άνοια: Η Νο1 συνήθεια που την προκαλεί σύμφωνα με καθηγητή εξελικτικής Βιολογίας – Πώς θα προσαχθούμε

xristiana

5 πρωινές συνήθειες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

xristiana

Διδυμότειχο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στους Ασβεστάδες

xristiana