ΚεντρικήΟμορφιά

Βody butter: Η must have κρέμα σώματος για βαθιά ενυδάτωση

6/7/2023

Μια παχύρρευστη κρέμα σώματος είναι απαραίτητη για τη βαλίτσα των διακοπών μας!

Είναι πλούσια σε υφή και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα. Συνήθως παρασκευάζεται από έναν συνδυασμό φυσικών συστατικών (όπως βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο, βούτυρο μάνγκο ή βούτυρο αβοκάντο) και ελαίων (όπως λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba).

Αυτά τα συστατικά βοηθούν στη δημιουργία μιας πλούσιας, κρεμώδους υφής που λιώνει στο δέρμα κατά την εφαρμογή. Το σώμα μας το καλοκαίρι διψάει για ενυδάτωση κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε!

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ενός body butter και γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στην skincare routine μας;

#Έντονη ενυδάτωση:

Τα βούτυρα σώματος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην ενυδάτωση. Δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας. Προστατεύουν το δέρμα από σκληρούς περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως τον κρύο καιρό, τον άνεμο ή τον ξηρό αέρα.

#Θρέψη:

Τα φυσικά βούτυρα και έλαια στα body butters είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα που θρέφουν το δέρμα και βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

#Ανακούφιση για το ξηρό δέρμα:

Τα βούτυρα σώματος είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για άτομα με ξηρό δέρμα. Ανακουφίζουν τα συμπτώματα της ξηρότητας, της τραχύτητας, του ξεφλουδίσματος και του κνησμού, αφήνοντας το δέρμα απαλό και ελαστικό.

#Μακροχρόνια αποτελέσματα:

Λόγω της παχύρρευστης υφής τους, τα βούτυρα σώματος έχουν μεγαλύτερη διάρκεια δράσης σε σύγκριση με άλλες πιο ελαφριές κρέμες. Απορροφούνται αργά στο δέρμα, παρέχοντας συνεχή ενυδάτωση και προστασία.

#Καταπραϋντικές ιδιότητες:

Ορισμένα βούτυρα σώματος περιέχουν συστατικά με καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως αλόη βέρα ή χαμομήλι που βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου ή ευαίσθητου δέρματος, μειώνοντας την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Εάν θέλετε να ζήσετε μια μοσχοβολιστή, αναζωογονητική και πολυτελή εμπειρία τότε πρέπει να προμηθευτείτε asap ένα body butter για το απόλυτο αίσθημα ευεξίας!

Ειδικά για περιοχές επιρρεπείς στην ξηρότητα όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες είναι απαραίτητο!

Πρέπει να έχετε in mind πως τα βούτυρα σώματος είναι αρκετά πλούσια και βαριά, επομένως μπορεί να μην είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Με δυνατούς πονοκεφάλους

xristiana

Πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία – Ελέγχθηκε πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana