Κεντρική

Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι

Η Αρτεμίζια (Αρτεμισία) Τζεντιλέσκι υπήρξε ζωγράφος της εποχής του Μπαρόκ. Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1593 στη Ρώμη και ήταν κόρη του μιμητή του Καραβάτζιο, Οράτσιο Τζεντιλέσκι (1562-1647).

Ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της και στην αρχή αρεσκόταν να ζωγραφίζει φρικιαστικά θέματα, όπως τον πίνακα «Ο Αποκεφαλισμός του Ολοφέρνη». Γύρω στα 1630 πήγε στην Νάπολη και το 1638 επισκέφθηκε τον πατέρα της στο Λονδίνο.

Εκεί ζωγράφισε πολλές προσωπογραφίες και γρήγορα ξεπέρασε σε φήμη τον πατέρα της. Αργότερα επέστρεψε στην Ιταλία και εγκαταστάθηκε στην Νάπολη, όπου πέθανε μετά τις 31 Ιανουαρίου 1654.

Η Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη ζωγράφος του 17ου αιώνα που δημιούργησε στο δραματικό ύφος του Καραβάτζιο.

Πηγή: https://www.sansimera.gr

Related posts

Ποδοσφαιρικός αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο Μοσχάτο

xristiana

Bελουτέ σούπα με πατάτα και καρότο

xristiana

Ετήσια Παράσταση Παραδοσιακών Χορών στον Δήμο Γρεβενών

xristiana