ΚεντρικήΜαγειρική

Υπέροχο κέικ με δαμάσκηνα, μούρα και λεμόνι

14/7/2023

Υλικά

180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. αλεύρι

100 γρ. ανάμεικτα μούρα

80 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

75 γρ. βούτυρο

8 γρ. μπέικιν πάουντερ για κέικ

3 αυγά

1 φακελάκι βανίλιας

1 λεμόνι

Αλάτι

250 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. χυμό λεμονιού

Μούρα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Τα δουλεύουμε με το σύρμα χωρίς να τα χτυπάμε, αλλά τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 130 γραμμάρια αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, μια πρέζα αλάτι και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στα αυγά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Ανακατεύουμε την κρέμα με το χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα και μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ύστερα αλευρώνουμε τα μούρα, κοσκινίζοντάς τα για να φύγει το περιττό αλεύρι. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, ελέγχοντας το μαγείρεμα με μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει στεγνή.

Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Ρίχνουμε το γλάσο που έχουμε στην επιφάνεια του κέικ και το αφήνουμε να δέσει. Τέλος γαρνίρουμε με μούρα.

Καλή απόλαυση

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

 Τα συστατικά που πρέπει να περιέχει η ενυδατική σου κρέμα αν έχεις ώριμη επιδερμίδα

xristiana

Σκρέκας: Δεκαπλασιάστηκε η ισχύς των ΑΠΕ που τίθενται σε λειτουργία κάθε χρόνο στην Ελλάδα

xristiana

1ο BlackBox Jazz Music Festival από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και την Αυτοδιαχείριση

xristiana