ΚεντρικήΚοινωνικά

Προβολή της ταινίας “Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά”

25/7/2023

Με την σύγχρονη ελληνική ταινία “Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά” συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες, καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 21:15, στον δημοτικό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ προβάλλεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της Ελίνας Ψύκου, παραγωγής 2013 και  διάρκειας 96΄. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται Χρήστος Στέργιογλου, που κερδίζει αμέσως τον θεατή με την βραβευμένη, καταλυτική ερμηνεία του.

Από τις πιο ταξιδεμένες διεθνώς σύγχρονες, ελληνικές ταινίες η δημιουργία της Ψύκου ξεκίνησε τη διαδρομή της από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, προβλήθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο και του Λονδίνου και έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί τον Παρασκευά, ένα διάσημο παρουσιαστή της τηλεόρασης που σκηνοθετεί την εξαφάνισή του. Θέλει να ενορχηστρώσει μια μεγαλοπρεπή επιστροφή και να επιστρέψει θριαμβευτικά με καινούριες ιδέες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ζει απομονωμένος σε ένα άδειο ξενοδοχείο, δουλεύοντας ιδέες και δοκιμάζοντας τις ικανότητές του στη μαγειρική. Οι εξελίξεις όμως θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του σχεδίου που είχε οργανώσει και για πρώτη φορά δεν θα είναι αυτός που μεταφέρει τα γεγονότα στους τηλεθεατές, απλά θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από την άλλη πλευρά του ‘γυαλιού’. Η μοναξιά τον οδηγεί σε συμπεριφορές απρόβλεπτες, σε μια διαδρομή στον εσωτερικό του λαβύρινθο, στην ανακάλυψη ή και στην απώλεια του αληθινού εαυτού του…

Το φιλμ ξεκινά σαν μια συγκρατημένη κωμωδία με απολαυστικές δόσεις ρεαλιστικού παράλογου, για να συνεχίσει σαν μια εξίσου γοητευτική ψυχολογική διαδρομή προς μια μικρή, εσωτερική, μα απόλυτα κατανοητή τραγωδία. Η κατηφορική πορεία του ήρωα προς την απώλεια ή την ανακάλυψη του αληθινού εαυτού του, παρουσιάζεται με τρόπο ευρηματικό, γοητευτικό, αστείο, δραματικό και δίκαια η “Αιώνια επιστροφή…” θεωρείται από τις καλύτερες ελληνικές δημιουργίες που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη οθόνη.  

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου(kileagn.com).

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σχολεία φιλικά στα άτομα με αναπηρίες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

xristiana

5ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας Στο Ηράκλειο

xristiana

Schroders: Οι βασικές τάσεις της ενεργειακής μετάβασης για το 2023

xristiana