29/7/2023
Υλικά
350 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. καφές
50 γρ. ζάχαρη
60 γρ. φρυγανισμένοι κόκκοι φουντουκιού
Πικρό κακάο
Εκτέλεση
Πρώτα ψιλοκόβουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, τον καφέ και τέλος τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο μείγμα, λίγο-λίγο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, παίρνουμε λίγη με τα δάχτυλά μας και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα περνάμε σταδιακά σε πικρό κακάο σκεπάζοντάς τα καλά. Τέλος βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.
Πηγή: https://jenny.gr