9/6/2023
Υλικά
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
60 γραμμάρια βούτυρο κλασικό
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια ινδοκάρυδο, τριμμένη
400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο κλασικό και την κρέμα γάλακτος, και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί διαστάσεων 20×30 cm, απλώνουμε το μίγμα σε πάχος 2,5 cm και χαράζουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σφίξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Χωρίζουμε τα κομμάτια της καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά παντού.
Σε ένα δίσκο στρώνουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τις σοκολατένιες μπάρες πάνω και, στη συνέχεια, τις βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει η σοκολάτα.