ΚεντρικήΟμορφιά

Midnight black hair: Όταν το goth στιλ γίνεται girly…

22/6/2023

Επηρεασμένες από την επιτυχημένη σειρά “Wednesday” στο Netflix, φλερτάρουμε εκ νέου με το εμβληματικό στιλ grunge της δεκαετίας του ΄90! Τόσο η πρωταγωνίστρια Jenna Ortega, όσο και πολλές διάσημες και μη γυναίκες έχουν υιοθετήσει αυτή την τάση.

Πώς η έντονη χρωματική τάση, με το μεταμεσονύχτιο μαύρο χρώμα, μπορεί να αναδείξει την εμφάνισή μας για το καλοκαίρι του 2023.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Μέσα από την πλοκή και τους ευρηματικούς χαρακτήρες του “Wednesday” και χάρη σε αυτήν την έντονη αισθητική που αποπνέει η σειρά, αναδύθηκε αυτή η νέα δημοφιλής τάση στο hair look, δηλαδή τα Midnight black hair.

Αν λοιπόν, θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με τα μαλλιά μας και να τολμήσουμε να αντιγράψουμε αυτό το look, θα πρέπει να υπολογίσουμε και τις παραμέτρους, πριν βρεθούμε στο σκοτάδι!

Μας ταιριάζουν τα μεταμεσονύχτια μαύρα μαλλιά;

Ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας μας είναι πιθανό τα περισσότερα άτομα γύρω μας να έχουν μαύρα μαλλιά! Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 90% του κόσμου γεννιέται με φυσικά μαύρα ή καστανά μαλλιά.

Ωστόσο, η τρέχουσα τάση στα χτενίσματα είναι ένα χρώμα πιο σκούρο από το βαθύ καστανό. Είναι βέβαιο ότι τα σκούρα μαλλιά κερδίζουν τις εντυπώσεις  αυτήν την περίοδο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που όλο και περισσότερες ζητούν τη νέα τάση, από την πιο απαλή ως την πιο ακραία έκδοση των Midnight black hair.

Αν δεν γεννηθήκαμε με μαύρα ή καστανά μαλλιά, ίσως θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στον τόνο του δέρματός μας, προτού αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε αυτή την τάση.

Τα σταρένια δέρματα, όπως της Dua Lipa ή της Selena Gomez ταιριάζουν πολύ με αυτές τις σκούρες αποχρώσεις. Οι πιο σκούρες, ζεστές επιδερμίδες, όπως της Rihanna, ταιριάζουν επίσης με το μαύρο του μεσονυχτίου.

Αυτοί είναι οι τόνοι δέρματος που θα έχουν την πιο φυσική συνοχή με τα μαύρα μαλλιά.

Ωστόσο, εάν το χρώμα του δέρματός μας δεν εμπίπτει σε καμία από τις δύο κατηγορίες, μπορούμε να συνεχίσουμε να φλερτάρουμε με την τάση. Μπορεί να είναι προφανές ότι έχουμε βάψει τα μαλλιά μας με αυτό το τολμηρό, γοτθικό χρώμα, αλλά εάν αυτό μιλάει στην καρδιά μας δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν συμφωνείτε;

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν ακολουθήσουμε την τάση

Το βάψιμο των μαλλιών μας μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός, εύκολος τρόπος για να αναδείξουμε την εμφάνισή μας. Ωστόσο, αν θέλουμε διακαώς να ακολουθήσουμε αυτήν την έντονη μεταμόρφωση, ίσως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και αυτό:

Καθώς το μεταμεσονύχτιο μαύρο είναι το πιο βαθύ και σκούρο χρώμα, για να δημιουργηθεί απαιτείται και μεγαλύτερη χρήση χρωστικών. Αποτέλεσμα; Να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθεί…

Επομένως, εάν έχουμε φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά, θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να δεσμευτούμε με τη σκούρα απόχρωση, καθώς θα χρειαστεί μια έντονη διαδικασία φωτισμού εάν αλλάξουμε γνώμη, η οποία ενδέχεται να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά μας και να δημιουργήσει ξηρότητα για κάποιο διάστημα.  Αν παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε πως θα μας προσφέρει μια νέα εντυπωσιακή εμφάνιση let’s do it!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διακοσμητικά έπιπλα ή περιστασιακά έπιπλα – Η διαφορά

xristiana

Μεγάλη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο ΣΕΦ

xristiana

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού

xristiana