ΚεντρικήΟμορφιά

Sheet mask: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και οι καλύτερες για να επιλέξεις

22/1/2022

Οι sheet masks ήρθαν στην skincare ζωή σου πριν από μερικά χρόνια και έγιναν η μεγάλη σου εμμονή. Όλα ξεκίνησαν από τις Κορεάτισσες μιας κι εκείνες μας τις σύστησαν ως τον μόνο τρόπο να ξεκουράσεις το δέρμα και να χαρίσεις λάμψη ενώ χαλαρώνεις. Με μια μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο και περιέχει στη σύνθεση της τα απαραίτητα συστατικά που ανανεώνουν, μειώνουν ατέλειες όπως οι λεπτές γραμμές και η θαμπή όψη. Την σκυτάλη πήραν οι celebrities που της λάτρεψαν και δεν κάνουν βήμα χωρίς αυτές ειδικά πριν από τις επίσημες εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. 

Το υλικό της sheet mask: Πρόκειται για μία μάσκα που έχει δημιουργηθεί από λεπτό και ευέλικτο χαρτί, βαμβακερό ύφασμα ή υλικά με μικροΐνες. Έχει μορφή gel ή ορού και είναι εμποτισμένη με ευεργετικά συστατικά που εισχωρούν ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά στο δέρμα. 

Πως τη χρησιμοποιείς: Είναι ιδιαίτερα εύκολο να την απλώσεις μιας και έχει το σχήμα του προσώπου με τα κατάλληλα ανοίγματα στα σημεία των ματιών και των χειλιών. Ξεκινάς από το μέτωπο. Επίσης χάρη στη σύνθεση της “κολλάει” απαλά στο δέρμα και αυτό σημαίνει πως μένει στη θέση της χωρίς να χρειαστεί να την μετακινείς ή να την διορθώνεις. Αφού την εφαρμόσεις θα πρέπει να δεις τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να την αφήσεις να λειτουργήσει. Συνήθως παραμένει 10-30 λεπτά και μπορείς να την χρησιμοποιείς 2-3 φορές την εβδομάδα. 

Benefits: Κι αν αναρωτιέσαι για τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μάσκας θα σου τα απαριθμήσω ευθύς αμέσως. Αρχικά προσφέρει πλούσια ενυδάτωση μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Χάρη στην σύνθεση της που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, υαλουρονικό οξύ αλλά και φυτικά εκχυλίσματα προσφέρει θρέψη και έξτρα λάμψη. Επίσης πρόκειται για ένα προϊόν που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου ακόμη και σε μικρές αποδράσεις ή ταξίδια. 

Μυστικά για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα 

Πριν την απλώσεις το δέρμα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό, στεγνό και χωρίς κανένα προϊόν περιποίησης. Αν υπάρχουν υπολείμματα μακιγιάζ ή ρύπων υπάρχει περίπτωση με τη χρήση της μάσκας αυτά να εισχωρήσουν ακόμη πιο βαθιά στο δέρμα δημιουργώντας μικρό ερεθισμό ή μαύρα στίγματα. 

Ελέγχεις τα συστατικά που περιέχει ώστε να βεβαιωθείς πως είναι η κατάλληλη για τον δικό σου τύπο δέρματος. Αν έχεις ξηρό δέρμα θα πρέπει να περιέχει στη σύνθεση της υαλουρονικό οξύ. Αν είναι θαμπό η βιταμίνη C και η νιασιναμίδη είναι τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται την καταπραϋντική aloe vera ενώ οι ώριμες επιδερμίδες βιταμίνες που ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου όπως είναι για παράδειγμα η B12. 

 Δες στη συνέχεια τις αγαπημένες μου και επέλεξε εκείνη που θα αποκτήσεις σήμερα κιόλας. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ο καιρός χαλάει. Θα μείνεις σπίτι και είναι η καλύτερη ευκαιρία να περιποιηθείς το δέρμα σου σχολαστικά. 

Korres Greek Yoghurt Deep Hydrating Face Mask:  Μάσκα προσώπου με γιαούρτι, μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ένα συστατικό γνωστό από την ελληνική παράδοση για την πλούσια ενυδατική δράση του. Η μάσκα είναι επίσης εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα από κόκκινα φύκη που προσφέρουν ενισχυμένη ενυδατική δράση, έντονη αίσθηση άνεσης στο δέρμα αλλά και  ξεκούραστη όψη. Είναι ιδανική για τις αφυδατωμένες και θαμπές επιδερμίδες.

Apivita Tissue Face Mask Mastic: Υφασμάτινη biocellulose μάσκα προσώπου από ίνες φυσικής κυτταρίνης από καρύδα, εμποτισμένη με έναν ενισχυμένο ορό με μαστίχα, συστατικό που αυξάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Παράλληλα καταπραΰνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα χάρη στις πρωτεΐνες σιταριού.

Nivea Cellular Filler: Υφασμάτινη μάσκα 10 λεπτών που αναπληρώνει το όγκο, μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες χαρίζοντας λείναση και φυσική λάμψη. Είναι εμπλουτισμένη με ορό που περιέχει  υαλουρονικό οξύ και booster κολλαγόνου. 

Dior Prestige Firming Sheet Mask: Κάθε εφαρμογή της μάσκας προσφέρει ποσότητα ορού, ίση με ένα φιαλίδιο. Ανανεώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα ενώ διορθώνει το περίγραμμα. 

Biotherm Life Plankton Essence Mask: Έχει δημιουργηθεί από 100% φυσικό, βιοδιασπώμενο βαμβάκι και είναι εμποτισμένη με την υψηλότερη συγκέντρωση Life Plankton™. Με μία μόνο εφαρμογή η επιδερμίδα είναι βαθιά ενυδατωμένη, απαλή και με φυσική λάμψη. Λεπτές γραμμές μειώνονται ενώ εξισορροπείται η λιπαρότητα. 

Lancome Rénergie Multi-Lift Ultra Double-Wrapping Anti-Aging & Moisturizing Face Mask: Με διπλά φύλλα περιτύλιξης και είναι επικαλυμμένη με 20 γραμμάρια αντιρυτιδικής κρέμας προσφέροντας την ίδια συγκέντρωση εκχυλίσματος λιναρόσπορου που έχει η αντίστοιχη κρέμα προσώπου. Προσφέρει άμεσα σφριγηλότητα και λάμψη στην επιδερμίδα. 

Απλώνεις τη μάσκα σου λοιπόν και βλέπεις ένα ακόνη επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς στο Netflix.

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

Πεντανόστιμη κοτόπιτα με κασέρι και πράσο

xristiana

Μουσική εκδήλωση στον θερινό κινηματογράφο «ΠΑΝΘΕΟΝ»

xristiana

Κάλεσμα Σε Εθελοντική Αιμοδοσία Από Την ΆΝΑΣΣΑ

xristiana