ΚεντρικήΟμορφιά

Mπορούμε τελικά να τρώμε ψωμί όταν κάνουμε διατροφή;

18/6/2023

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να ξεκινήσουμε μια διατροφή έχουμε στο μυαλό μας πως το πρώτο που θα πρέπει να αποκλείσουμε από αυτήν είναι το ψωμί. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο ή πρόκειται για μύθο;

Η αλήθεια είναι πως μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει ψωμί. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μειώσουμε απλά την ποσότητα.

Κάτι άλλο που θα έπρεπε να υιοθετήσουμε- είτε βρισκόμαστε σε διατροφή είτε όχι- είναι να προτιμούμε το ψωμί ολικής άλεσης όχι μόνο λόγω των θερμίδων αλλά και γιατί είναι η πιο υγιεινή επιλογή.

Το λευκό ψωμί λειτουργεί σαν τη ζάχαρη πράγμα που σημαίνει πώς αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και στη συνέχεια προκαλεί υπογλυκαιμία.

Αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα πείνας και τελικά να τρώμε περισσότερο.

Η ιδανικότερη στιγμή για να φάμε ψωμί είναι το πρωί διότι έτσι έχουμε το περιθώριο να κάψουμε τις θερμίδες του μέσα στην ημέρα ενώ το αργότερο που μπορούμε να το καταναλώσουμε είναι με το μεσημεριανό μας γεύμα.

Ένα τρικ που μπορούμε να κάνουμε όταν βρισκόμαστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, είναι να καταναλώνουμε το ψωμί μετά από τη σαλάτα ή το γεύμα μας έτσι ώστε να έχουμε χορτάσει και να χρειαζόμαστε μικρότερη ποσότητα από αυτό.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νόσηση με κορονοϊό: Με ποιες εγκεφαλικές παθήσεις συνδέεται

xristiana

ΟΑΕΔ: Παράταση Αιτήσεων Για Το Πρόγραμμα 3.400 Νέων Θέσεων Εργασίας

xristiana

Δωρεάν Rapid Tests Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

xristiana