ΚεντρικήΟμορφιά

Το μυστικό για να μη φριζάρουν τα μαλλιά σου

18/6/2023

Καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι η υγρασία της ατμόσφαιρας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που φριζάρουν τα μαλλιά μας.

Οι επισκέψεις στη θάλασσα ή ακόμα και κοντά σε αυτήν είναι ακόμα κάτι που επιδεινώνει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Έτσι όλες μας λίγο πολύ αναζητούμε τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε.

Σίγουρα θα γνωρίζεις όπως υπάρχουν πολλά anti-frizz προϊόντα στην αγορά που βοηθούν αρκετά στη λείανση των μαλλιών.

Ένα ξηρό conditioner ή ένα ενυδατικό έλαιο μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία έτσι ώστε τα μαλλιά μας να δείξουν αμέσως υγιή και περιποιημένα.

Υπάρχει όμως και ένας φυσικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φριζάρισμα ή έστω να το μειώσουμε αρκετά.

Ένας από τους λόγους που τα μαλλιά μας φριζάρουν μετά τον ύπνο είναι η τριβή που έχουμε με το μαξιλάρι, κάτι που είναι καταστροφικό για την ίνα της τρίχας.

Πριν πέσουμε για ύπνο λοιπόν, μπορούμε να πλέξουμε τα μαλλιά μας σε μια πλεξούδα έτσι ώστε να μειώσουμε σε μεγάλο βαθμό την τριβή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος κάτι ακόμα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε το φριζάρισμα είναι να μην κοιμόμαστε με βρεγμένα ή νωπά μαλλιά.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τορτίγια γεμιστή με κοτόπουλο και τυρί κρέμα

xristiana

Το σούπερ αγχολυτικό σνακ για να απαλλαγείτε από το στρες

xristiana

Πάει μια ξανθιά σε έναν ψυχίατρο…!

xristiana