ΚεντρικήΥγεία

Το θρεπτικό συστατικό που υπόσχεται καλύτερη σεξουαλική ζωή

2/6/2023

Τι συμβαίνει όταν το άγχος γίνεται εμπόδιο στη σεξουαλική σου ζωή και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Δεν είναι κρυφό πως η υγιής σεξουαλική ζωή αποτελεί μια από τις καλύτερες και πιο ευχάριστες πτυχές μιας σχέσης – αλλά και έναν εξαιρετικό τρόπο να έρθουμε πιο κοντά με το σύντροφό μας.

Πώς, όμως, συνδέεται το στρες με το σεξ; Τι συμβαίνει όταν το άγχος γίνεται πια εμπόδιο στη σεξουαλική μας ζωή και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Γιατί το άγχος μπορεί να καταστρέψει το σεξ

Σύμφωνα με μία μελέτη που επικεντρώθηκε στη σύνδεση σεξ και άγχους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στρες δείχνει να επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική δραστηριότητα (τόσο όσον αφορά στη σεξουαλική συμπεριφορά όσο και την ικανοποίηση). Συγκεκριμένα, επιδρά κυρίως μειώνοντας τη λίμπιντο αλλά και εμποδίζοντας τον οργασμό — για να μην αναφέρουμε την πίεση και την όποια αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει γενικότερα στη σχέση μας.

Δεν είναι, επίσης, ασυνήθιστο μια αγχωτική σκέψη κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης να μας αποσυντονίσει εντελώς από τη στιγμή, στην οποία συχνά μπορεί να μας είναι αδύνατον να «επιστρέψουμε». Σκέψου πως το άγχος κάνει το σώμα μας να παράγει κορτιζόλη, η οποία διακόπτει όλες τις «χαρούμενες» ορμόνες της σεξουαλικής διέγερσης. Είναι γεγονός πως όταν είμαστε αγχωμένοι κατά τη διάρκεια του σεξ, τείνουμε να επικεντρωνόμαστε πολύ περισσότερο στο μυαλό μας παρά στο σώμα μας, που συνιστά το «κλειδί» για να βιώσουμε την ευχαρίστηση.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το μαγνήσιο σε αυτό

Το μαγνήσιο συνιστά βασικό παράγοντα για την καλή λειτουργία του σώματος γενικά, και η χαλάρωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορούν να μεταβάλλουν αρνητικά την ομοιόσταση του μαγνησίου στο σώμα, την ίδια στιγμή που με τη λήψη της απαραίτητης ποσότητάς του, το άγχος επανέρχεται στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Στα καλά νέα, υπάρχουν τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο που μπορείς να ενσωματώσεις στη διατροφή σου, αλλά και πληθώρα συμπληρωμάτων στην αγορά, που θα διασφαλίσουν ότι θα φτάσεις στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψή του, θα χαλαρώσουν οι μύες μας και θα μειωθεί το άγχος σου. 

Πολλές μελέτες έχουν συμπεράνει ότι το μαγνήσιο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το άγχος, με τις θετικότερες επιδράσεις να αφορούν την αίσθηση ηρεμίας, ικανοποίησης και ανθεκτικότητας.

Έτσι, εάν το στρες παρεμποδίζει τη σεξουαλική σου ζωή, η λήψη μαγνησίου θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να απολαμβάνεις περισσότερο. Άλλωστε, το αξίζεις!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τζάκσον Πόλοκ

xristiana

Ημερίδα Στην Κω Για Τα Δικαιώματα Των Ατόμων Με Αναπηρία Από Την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/Σου

xristiana

Τα Pet City Στηρίζουν Τα Ζώα Με Αναπηρία!

xristiana