ΚεντρικήΥγεία

Τελικά πόσο καλό κάνει η στέβια;

5/6/2023

Αυτή είναι η άποψη της διατροφολόγου.

Τα τελευταία χρόνια η στέβια έχει μπει ενεργά στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη σε πολλά τρόφιμα, αφού θεωρείται ότι προσφέρει πιο γλυκιά γεύση (200-300 φορές πιο γλυκιά), χωρίς όμως τις θερμίδες και τους κινδύνους που συνδέονται με τη ζάχαρη.

Τι είναι η στέβια;

Η στέβια εξάγεται από το φυτό stevia rebaudiana, ένα θαμνώδες βότανο που καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Παραγουάη και τη Βραζιλία και τα φύλλα του οποίου χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες, παραδοσιακά, σε τρόφιμα και φάρμακα. Είναι, επίσης, γνωστή ως rebaudioside A, reb-A ή rebian και πλούσια σε γλυκοζίτες στεβιόλης, που χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά.

Η στέβια χρησιμοποιείται ως υγιεινή εναλλακτική λύση στην προσθήκη ζάχαρης σε πληθώρα τροφίμων όπως είναι τα ποτά, τα επιδόρπια, οι τσίχλες, οι καραμέλες και άλλα ενώ τη βρίσκουμε και σε σκόνη για χρήση κατά το μαγείρεμα ή για τον καφέ.

Διάβασε περισσότερα στο Love Yourself

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Stand up Comedy φιλανθρωπικού χαρακτήρα

xristiana

Πασχαλινά Bazaars Από “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Οι πιο κοινές ελλείψεις βιταμινών και τα συμπτώματά τους

xristiana