News ΑΜΕΑΚεντρική

Προβλήματα από τον e-ΕΦΚΑ αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι

13/6/2023

Τη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν τυφλοί συνταξιούχοι από πράξεις ή παραλείψεις του e-ΕΦΚΑ στις συντάξεις τους μεταφέρει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον κ. Π. Δουφεξή, διοικητή e-ΕΦΚΑ. 

Η Ε.Ο.Τ. και ο Π.Σ.Τ. αναφέρουν, με επιστολή τους η οποία επισυνάπτεται, ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει δέκτες διαμαρτυριών από τυφλούς συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τον ν. 612/1977 ή το Π.Δ. 169/2007 από ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ΙΚΑ ή Δημόσιο, σχετικά με τη μη σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας από τον e-ΕΦΚΑ στην καταβολή των συντάξεών τους, όπως:

•    μη καταβολή αναδρομικών σε τυφλούς συνταξιούχους του ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΙΚΑ και ΟΓΑ από την εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στα επιδόματά τους (εξωιδρυματικό επίδομα, απολύτου αναπηρίας, τυφλότητας) η οποία έχει καταργηθεί, 

•    παράνομες παρακρατήσεις 6% υπέρ ΕΟΠΠΥ στις συντάξεις τυφλών συνταξιούχων του ν. 612 από τον ΟΑΠ-ΔΕΗ,

•    μη καταβολή αύξησης 8% στο επίδομα ανικανότητας σε συνταξιούχους του ΝΙΜΙΤΣ,

•    παράνομη περικοπή του επιδόματος απολύτου αναπηρίας από τις επικουρικές συντάξεις τυφλών συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον διοικητή την άμεση διόρθωση των αδικιών που υφίστανται οι συνταξιούχοι με αναπηρία όρασης, ώστε  να μην οδηγηθούν σε δικαστική διαμάχη με τον ΕΦΚΑ. 

Πηγή: https://www.esamea.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μακροζωία: Πόσο κερδισμένοι είναι όσοι τρέχουν να προλάβουν το λεωφορείο

xristiana

How-to: Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας ανάλαφρες μπούκλες με μία κάλτσα!

xristiana

Γονιμότητα: Ποιες οι πιθανότητες εγκυμοσύνης όταν ο άνδρας δεν έχει σπερματοζωάρια

xristiana