ΚεντρικήΜαγειρική

Λαχταριστό μοσχαράκι με κόκκινο κρασί

10/6/2023

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας

750 γρ. κόκκινο κρασί

1 σέλινο

1 λευκό κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωνάρι θυμάρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανου

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά κομμάτια και έχουμε έτοιμο ένα ματσάκι με θυμάρι και δεντρολίβανο. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κρασί, τα μυρωδικά και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12 ώρες.

Τέλος, στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Φιλτράρουμε τη μαρινάδα, κρατώντας στην άκρη τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Και σοτάρουμε τα λαχανικά και το ματσάκι σε μια κατσαρόλα με ψηλές άκρες, με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και όταν είναι ζεστό, σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, γυρνώντας το στη μέση του ψησίματος. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Χρόνιο στρες: Η κίνηση που απαλλάσσει από το άγχος και ανεβάζει τη διάθεση

xristiana

Το λάθος που κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας – Αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη και εγκεφαλικό

xristiana

Eκδήλωση Την Παρασκευή 15/7, Στο Καφέ Άρτεμις, Στο 2ο Χιλιόμετρο Πτολεμαΐδας – Ανατολικού Για Μια Αξέχαστη Βραδιά Με Άρωμα Φιλανθρωπίας

xristiana