ΚεντρικήΥγεία

Κεράσια: Τα οφέλη για την επιδερμίδα, τον ύπνο και την απώλεια βάρους

8/6/2023

Τα κεράσια είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Είναι γλυκά, ζουμερά και μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές για γλυκά και σνακ.

Τα οφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά.

Καταπολεμούν την αϋπνία

Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη η οποία είναι γνωστή και ως «ορμόνη του ύπνου». Παράγεται από τον ενδοκρινή αδένα του εγκεφάλου, την επίφυση και απελευθερώνεται κυρίως τις βραδινές ώρες. Η έκκριση της μελατονίνης προκαλεί χημικά την υπνηλία, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος και καταστέλλοντας το νευρικό σύστημα.

Ενισχύουν την απώλεια βάρους

Εάν θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, τα κεράσια αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας. Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν τον μεταβολισμό και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό το οποίο απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Μειώνουν την υπέρταση

Τα κεράσια είναι καλή πηγή καλίου και βοηθούν στην απομάκρυνση της περίσσειας περιεκτικότητας σε νάτριο από το σώμα, εξισορροπώντας την ποσότητα καλίου και νατρίου που βοηθά αυτόματα στη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης

Προλαμβάνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα κεράσια ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης που προκαλεί φλεγμονές.

Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες

Μπορείτε να φτιάξετε μία σπιτική μάσκα με κεράσια απλά κάνοντας το εξής: Βάλτε στο multi μερικά κεράσια και προσθέστε λίγο κουρκουμά και μέλι. «Χτυπήστε» τα υλικά μερικά δευτερόλεπτα και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Δίνουν ενέργεια

Τα κεράσια είναι πηγή ενέργειας και καταναλώνοντας ως σνακ ή στο πρωινό σας γεύμα θα σας δώσουν το boost που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας.

Εξισορροπούν το pH του στομάχους

Τα κεράσια μπορούν να φανούν χρήσιμα για την εξισορρόπηση των επιπέδων Ph εξουδετερώνοντάς το και προλαμβάνοντας στομαχικά προβλήματα όπως οξύτητα ή δυσπεψία.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το σύνδρομο της πάπιας: Τι είναι, τα συμπτώματα και οι τρόποι θεραπείας

xristiana

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους Για Μαθητές Γ Λυκείου

xristiana

“Αθώο” σύμπτωμα στην ακοή μπορεί να είναι σημάδι για όγκο στον εγκέφαλο! Τι νιώθουν όσοι το παθαίνουν

xristiana