ΚεντρικήΟμορφιά

Η εποχή των σανδαλιών έφτασε! Πώς να περιποιηθείτε τα πόδια σας στο σπίτι

9/6/2023

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο απλώνοντας προϊόντα περιποίησης στο πρόσωπό μας και θρέφοντας τα μαλλιά μας. Προϋπολογίζουμε ακόμη και ένα καλό κομμάτι του χρόνου και των χρημάτων μας για μηνιαία μανικιούρ. Τα πόδια μας, όμως τείνουν να έχουν τη λιγότερη προσοχή μας. Η περιποίησή τους όμως είναι πολύ σημαντική. Ποια είναι τα οφέλη της περιποίησης των ποδιών, πώς επηρεάζεται η υγεία μας και βήμα βήμα το πεντικιούρ στο σπίτι.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η περιποίηση ποδιών θεωρείται μια ρουτίνα πολλών βημάτων – συμπεριλαμβανομένων των νυχιών και των πελμάτων – που προσαρμόζεται για να λύνει τις ανησυχίες σας.

Οι περιποιήσεις ποδιών χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και προϊόντα για να διατηρήσουν υγιή, απαλά πόδια που είναι πάντα έτοιμα για σανδάλια.

Το να επιδοθείτε σε μια επαγγελματική περιποίηση ποδιών είναι μια ωραία απόλαυση, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε ένα πεντικιούρ και στο σπίτι.

Εξετάζουμε τα πλεονεκτήματα της περιποίησης ποδιών, συζητάμε για την ιδανική συχνότητα και προσφέρουμε μια αναλυτική περιγραφή βήμα προς βήμα για το πώς θα την κάνετε στο σπίτι.

Τα οφέλη της περιποίησης των ποδιών

Πέρα από τα αισθητικά πλεονεκτήματα, όλες μας αγαπάμε ένα χαριτωμένο pedi που κρυφοκοιτάζει μέσα από κομψά σανδάλια – η φροντίδα του δέρματος στα πόδια μας είναι σημαντική και από την άποψη της υγείας.

Το ξηρό, σκασμένο δέρμα χρησιμεύει ως πύλη εισόδου για μύκητες και βακτήρια, εξηγούν οι ποδίατροι. Διατηρώντας το δέρμα καθαρό, απολεπισμένο και ενυδατωμένο διασφαλίζει ότι ο φραγμός του δέρματος μας είναι στην καλύτερη δυνατή μορφή για να αποτρέψει αυτά τα παθογόνα να εισέλθουν στο σώμα μας.

Όταν προσέχουμε την υγεία των ποδιών μας, είμαστε επίσης πιο ικανοί να συλλάβουμε δευτερεύοντα ζητήματα προτού μεταμορφωθούν σε κάτι μεγαλύτερο. Σκεφτείτε αλλαγές στα στην επικάλυψη των νυχιών ή στα πέλματα των ποδιών σας.

Τις περισσότερες φορές, όταν δεν κοιτάμε τα πόδια μας καθημερινά, μικρές ενδείξεις περνούν απαρατήρητες, οι οποίες όμως σας προειδοποιούν για άλλα προβλήματα.

Η φροντίδα των ποδιών είναι ο κρίκος που λείπει στην προληπτική φροντίδα και στην αποφυγή μακροχρόνιων και δύσκολων παθήσεων. Τα πόδια σας είναι το θεμέλιο του σώματός σας. Η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο ζωής σας.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε περιποίηση προσώπου ποδιών;

Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε μια επαγγελματική, εξατομικευμένη περιποίηση κάθε ένα έως δύο μήνες. Από εκεί, μπορείτε να συμπληρώσετε με περιποιήσεις ποδιών στο σπίτι.

Οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο όρθιοι, λόγω του επαγγέλματός τους ή επειδή κάνουν αθλητισμό μπορεί να ωφεληθούν από πιο συχνή θεραπεία για την ανακούφιση από την ένταση στα κάτω άκρα.

Να θυμάστε ότι είναι φυσικό οι κάλοι να αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου, ειδικά ανάλογα με το προσωπικό μας επίπεδο δραστηριότητας και πόσο περπατάμε.

Οπότε, η περιποίηση ποδιών μερικές φορές αφορά λιγότερο την αφαίρεση των «άσχημων» πραγμάτων και περισσότερο τη διασφάλιση της καλής υγιεινής των ποδιών.

Προειδοποίηση: Μην κάνετε το λάθος να το παρακάνετε και να κάνετε περιποίηση ποδιών κάθε μέρα, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το δέρμα σας και να το κάνει πιο ευάλωτο σε τραυματισμούς.

Πώς να κάνετε στον εαυτό σας μια περιποίηση ποδιών στο σπίτι

Βήμα 1: Καθαρίστε και μουλιάστε

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα πόδια σας με λίγο σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε τα πόδια σας σε λίγο αλάτι epsom και ζεστό νερό για 15 λεπτά.

Τα άλατα Epsom έχουν αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από τους πόνους, κάνουν απαλή απολέπιση και ενυδατώνουν τα πόδια». Χρειάζεστε μόνο περίπου 2 κ.σ. ανά δύο λίτρα νερού.

Βήμα 2: Κάντε απολέπιση

Η απαλή απολέπιση μπορεί να σας βοηθήσει να λειάνετε τα πόδια σας για αυτή την απαλή αίσθηση του μωρού. Μπορείτε να επιλέξετε είτε μηχανική/φυσική απολέπιση είτε χημική απολέπιση.

Η μηχανική απολέπιση χρησιμοποιεί τρίψιμο για την αφαίρεση του ξηρού  δέρματος. Οι πιο συνιστώμενες μέθοδοι μηχανικής απολέπισης είναι η χρήση απολεπιστικών με θαλασσινό αλάτι και λίμες ποδιών.

Η χημική απολέπιση διασπά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να αποκαλύψει φρέσκο δέρμα από κάτω, με τα ανάλογα προϊόντα.

Βήμα 3: Θεραπεία

Τώρα είναι η ευκαιρία σας να προσαρμόσετε την περιποίηση των ποδιών σας για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Για όσες αντιμετωπίζουν ξηρό και σκασμένο δέρμα, οι δερματολόγοι συνιστούν να εφαρμόσουν πρώτα ένα βάλσαμο αποκατάστασης φτέρνας, για να βοηθήσει στην επούλωση των ρωγμών. Η χρήση καλτσών αμέσως μετά την εφαρμογή βάλσαμου και λοσιόν μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της απορρόφησης.

Εάν τα πετσάκια σας χρειάζονται λίγη προσοχή, εφαρμόσετε ένα θρεπτικό λάδι στα πετσάκια και τα νύχια. Συχνά αυτά τα λάδια βοηθούν επίσης στην τόνωση της ανάπτυξης των νυχιών και στην ενίσχυσή τους.

Αυτό είναι επίσης μια καλή στιγμή για να εφαρμόσετε οποιεσδήποτε κρέμες θεραπείας για μύκητες ή αποχρωματισμό των νυχιών, όπως συνιστάται από τον ποδίατρο, τον δερματολόγο ή τον ιατρό σας.

Μπορείτε επίσης να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας αν έχουν μακρύνει. Το καλύτερο είναι να φροντίσετε να τα κόψετε και να τα λιμάρετε αμέσως μετά για να αποτρέψετε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Βήμα 4: Ενυδάτωση

Τέλος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εφαρμόσετε μια στρώση ενυδατικής κρέμας στα πόδια σας. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι μια παχύρρευστη κρέμα ποδιών με μαλακτικά συστατικά που βοηθούν στο κλείδωμα της υγρασίας.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι επιστρέφει με άρωμα… ελληνικού κινηματογράφου παρέα με τους Ελένη Φιλίνη και Σπύρο Μπιμπίλα

xristiana

Αντικαταθλιπτικά: Ποιες αλλαγές προκαλούν στον εγκέφαλο

xristiana

Η Εκδίκηση της Ξανθιάς

xristiana