ΚεντρικήΟμορφιά

Είναι το καστορέλαιο η λύση για πυκνά μαλλιά;

29/6/2023

Κατά καιρούς θα έχεις σίγουρα διαβάσει ή ακούσει για διάφορα έλαια τα οποία έχουν ευεργετικά οφέλη τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για τα μαλλιά. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το καστορέλαιο το οποίο εδώ και χρόνια έχουμε δει να προτείνουν οι beauty gurus ενώ δηλώνουν πως «ορκίζονται» σε αυτό και τα εκπληκτικά του αποτελέσματα.

Το καστορέλαιο προέρχεται από το φυτό με την ονομασία Ρίκινος ο Κοινός, έχει παχύρρευστη υφή και δεν είναι μια καινούρια ανακάλυψη, αντιθέτως χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια ως ένα φυσικό φάρμακο. Σήμερα, το καστορέλαιο υπάρχει τόσο σε συνθέσεις προϊόντων περιποίησης όσο και σαν έλαιο από μόνο του στην αγορά.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το καστορέλαιο είναι οι εξαιρετικά ευεργετικές του ιδιότητες στα μαλλιά και γενικότερα την τρίχα. Είναι μια πρόταση που συναντάμε συχνά όταν θέλουμε για παράδειγμα να μιλήσουμε για tips που αφορούν στην υγεία αλλά και την ανάπτυξη των φρυδιών αλλά και των βλεφαρίδων. Το έλαιο αυτό προτείνεται πολύ συχνά ως θαυματουργή λύση για τα ζητήματα αυτά καθώς είναι πλούσιο σε κερατίνη, σε οξέα και βιταμίνη C.

Το καστορέλαιο ενισχύει την πυκνότητα των τριχών παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους είτε αυτό έχει να κάνει με τα φρύδια, είτε με τις βλεφαρίδες είτε με τα μαλλιά, όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής.

Επιπλέον, έχει ενυδατικές ιδιότητες ενώ με τη βοήθεια του μασάζ στο τριχωτό ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος, γεγονός το οποίο προωθεί την ανάπτυξη νέων τριχών.

Αυτά και μόνο αρκούν για να πεισθείς να το δοκιμάσεις και να δεις τη διαφορά!

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πίτσα: 7 υγιεινές παραλλαγές για όσους προσέχουν το βάρος τους (video)

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Αίθριος καιρός – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

xristiana