3/6/2023
Υλικά
100 γραμμάρια βούτυρο
14 μέτρια, φρέσκα μανιτάρια
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
120ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον, για να λιώσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 κρέμα γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση, έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.