ΚεντρικήΟμορφιά

Έλαια και οροί μαλλιών: Το plus στη φροντίδα των μαλλιών σας

3/6/2023

Οι ειδικοί στην περιποίηση των μαλλιών πιστεύουν ότι το όνειρο για μαλλιά με υγιή όψη μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη σωστή φροντίδα τους. Γι’ αυτό και οι hairstylists έχουν ορισμένα μυστικά για την περιποίηση των μαλλιών. Δύο από αυτά τα μυστικά είναι τα έλαια και οι οροί μαλλιών.

Έλαια μαλλιών

Στο ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής, οι θύλακες των τριχών παράγουν σμήγμα, ένα φυσικό έλαιο που αγκαλιάζει την τρίχα και διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα. Με τις σύγχρονες τεχνικές styling και χρωματισμού, το φυσικό σμήγμα συχνά δεν είναι αρκετό για να διατηρήσει τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Ένα καλό λάδι μαλλιών συμπληρώνει το φυσικό σας σμήγμα, παρέχοντας την προστασία και την υγρασία που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σας.

Το λάδι μαλλιών απλώνεται στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών, για ν’ αυξήσει τη λάμψη και την υγρασία τους, να βελτιώσει την εμφάνιση των σπασμένων άκρων, να μειώσει το φριζάρισμα και να προστατέψει τα μαλλιά από την ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα των συσκευών styling.

Από τα επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών, ξεχωρίζει το κορυφαίο έλαιο L’Huile Originale της Kérastase που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Παρέχει στα θαμπά μαλλιά βαθιά θρέψη με θερμοπροστασία μέχρι και τους 230°C. Επανορθώνει την ψαλίδα και λειαίνει την τρίχα, για προστασία μακράς διάρκειας από το φριζάρισμα. Τα μαλλιά αναζωογονούνται ορατά, και σας χαρίζουν 48 ώρες εκθαμβωτικής λάμψης.

Στην επόμενη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο, ζητήστε το από τον κομμωτής σας!

Οροί μαλλιών

Οι οροί μαλλιών είναι εκπληκτικά προϊόντα που πρέπει να έχετε στο ράφι των καλλυντικών σας. Απαλύνουν τα μαλλιά, εξαλείφουν το φριζάρισμα, προσθέτουν λάμψη και λειτουργούν ως ασπίδα έναντι στις σκληρές περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως η ζέστη, η σκόνη και η ρύπανση. Επιπλέον, είναι πολύ εύχρηστα και συνήθως εφαρμόζονται μετά το λούσιμο και πριν το styling.

Ένα serum μαλλιών για ν΄ αξιοποιήσει στο έπακρο τα οφέλη του, θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί για τον αντίστοιχο τύπο των μαλλιών σας:

*Για χοντρά, ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά, χρησιμοποιείτε ορούς που προσφέρουν έντονη ενυδάτωση, γιατί αυτοί οι τύποι μαλλιών είναι επιρρεπείς στο φριζάρισμα και την ξηρότητα.

*Στα λεπτά και τα σγουρά μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριούς, ενυδατικούς ορούς που προσθέτουν αναπήδηση και ευκρίνεια.

*Για ίσια μαλλιά που θέλετε να τονώσετε την ευθύτητα τους, εφαρμόστε ορούς που λειαίνουν και ενυδατώνουν τα μαλλιά για να φαίνονται περισσότερο ίσια
και λαμπερά.

*Για ταλαιπωρημένα μαλλιά με σπασμένες άκρες, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ορούς για να επανέρθει η πρωτεΐνη τους.

*Στα μαλλιά που δέχονται συχνά styling με συσκευές θερμότητας και ιδιαίτερα στα μαλλιά με ψυχρό ξανθό χρώμα πρέπει να εφαρμόζετε ορούς που προστατεύουν από τη θερμότητα.

Από τα επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών, συνίσταται ο ορός νυκτός 8H Magic Night Serum της Kérastase. Προσφέρει σε κάθε τύπο ξηρών μαλλιών όλη τη θρέψη που χρειάζεται.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα μαλλιά μπορούν πιο εύκολα ν’αναστρέψουν την καταπόνηση που έχουν υποστεί μέσα στην ημέρα, απορροφώντας καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης. Ο ορός αυτός διεισδύει βαθιά στην τρίχα, απορροφάται 100% και κατά τη διάρκεια των 8 ωρών αποκαθιστά τα επίπεδα θρέψης των μαλλιών.

Το επόμενο πρωί, τα μαλλιά είναι λεία, ενυδατωμένα, αναζωογονημένα, ανάλαφρα, μεταξένια, απαλά και έτοιμα για το styling, χωρίς να χρειάζονται ξέβγαλμα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Φωτιά στη Χαβάη: Οι ομοιότητες με την τραγωδία στο Μάτι

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα «Σεξουαλική – Αναπαραγωγική Υγεία Σε Παιδιά – Άτομα Με Αναπηρία»

xristiana

Hλέκτρες του Κόσμου – Έκθεση κόμικς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

xristiana