ΚεντρικήΟμορφιά

Έβαψες τα μαλλιά σου; Έτσι θα διατηρήσεις το χρώμα τους το καλοκαίρι!

11/6/2023

Είναι η περίοδος ανανέωσης πριν τις διακοπές και μια από τις αλλαγές που κάνουμε είναι η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας ή η συνηθισμένη βαφή!

Το καλοκαίρι, με το νερό της θάλασσας και τον ήλιο, το χρώμα των μαλλιών είναι πιο επιρρεπές στο να χάσει τη ζωντάνια του, να ξεθωριάσει, η τρίχα να καταστραφεί και πρέπει να πάρουμε ειδικά μέτρα προστασίας!

Ποιοι παράγοντες όμως καταστρέφουν την τρίχα των μαλλιών μας;

Έκθεση στον ήλιο:

Οι ακτίνες UV του ήλιου  κάνουν θαμπό το χρώμα των μαλλιών.

Χλώριο και αλμυρό νερό:

Το χλώριο από τις πισίνες και το θαλασσινό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το χρώμα των μαλλιών.

Το χλώριο, ειδικότερα, μπορεί να προκαλέσει χημικές αντιδράσεις με τη βαφή, οδηγώντας σε αλλοίωση του χρώματος.

Θερμικό styling:

Η χρήση εργαλείων styling με θερμότητα όπως τα σίδερα για μπούκλες και τα πιστολάκια μπορεί να βλάψει περαιτέρω τα βαμμένα μαλλιά.

Η υπερβολική θερμότητα ή ή χρήση συσκευών κακής ποιότητας και χωρίς να έχετε βάλει θερμοπροστατευτικό προϊόν στα μαλλιά σας, αποδυναμώνει το στέλεχος της τρίχας.

Tips για να διατηρήσετε τη φωτεινότητα στο χρώμα των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Χρησιμοποιήστε προστασία UV:

Ψάξτε για προϊόντα μαλλιών που παρέχουν προστασία UV. Αυτά μπορεί να είναι μαλακτικά, οροί ή σπρέι που βοηθούν στην προστασία των μαλλιών σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Να έχετε μαζί σας στην παραλία ένα τέτοιο προϊόν και να επαναλαμβάνετε συχνά!

Φορέστε καπέλο:

Όταν περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και κυρίως στην παραλία που καθόμαστε αρκετές ώρες, προστατέψτε τα μαλλιά σας από το άμεσο ηλιακό φως, φορώντας καπέλο ή ένα μαντήλι.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα ασφαλή για το χρώμα:

Επενδύστε σε σαμπουάν, κοντίσιονερ και προϊόντα styling ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο ήπια και φυσικά βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορίστε το θερμικό στυλ:

Μειώστε τη χρήση εργαλείων styling όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς μπορούν να επιταχύνουν το ξεθώριασμα του χρώματος. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε εκ των προτέρων ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση θερμότητας.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά το κολύμπι:

Αφού κολυμπήσετε, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας καλά στο ντους.

Μάσκες μαλλιών, θεραπείες:

Τα βαμμένα μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά και πιο εύθραυστα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης, όπως μάσκες,  2 φορές την εβδομάδα για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα.

Περιορίστε το καθημερινό λούσιμο:

Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα πιο γρήγορα. Προσπαθήστε να περιορίσετε το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα, αν είναι δυνατόν. Όταν πλένεστε, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό, καθώς το ζεστό νερό δεν ενδείκνυται!

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις περισσότερο τη βαφή στα μαλλιά σου, να είναι φρέσκα, υγιή και ενυδατωμένα ακόμα και στις διακοπές!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το Κάστρο των Ιωαννίνων καθίσταται προσβάσιμο σε ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα

xristiana

Ευαισθησία δοντιών στο κρύο: Οι πέντε βασικές αιτίες

xristiana

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους Για Μαθητές Γ Λυκείου

xristiana