11/6/2023
Υλικά
- 4 μισά στήθη κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο άνηθο
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. κάπαρη
- 3 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι, άνηθο και σκόνη σκόρδου.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα στήθη στο τηγάνι και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Γυρίζετε συχνά το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το στήθος και εσωτερικά. τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 3
Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Χτυπήστε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να μειωθεί σε σύσταση σάλτσας, περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Ανακατέψτε την κάπαρη, περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr