ΚεντρικήΜαγειρική

Στήθος κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα κάπαρης

11/6/2023

Υλικά

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο άνηθο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 3 κ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι, άνηθο και σκόνη σκόρδου.

Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα στήθη στο τηγάνι και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Γυρίζετε συχνά το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το στήθος και εσωτερικά. τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3
Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Χτυπήστε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να μειωθεί σε σύσταση σάλτσας, περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4
Ανακατέψτε την κάπαρη, περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δήμος Πειραιά: Τοποθετήθηκε «Έξυπνο» παγκάκι με πολλαπλές τεχνολογικές λειτουργίες και υποστήριξης ΑμεΑ στο Μικρολίμανο

xristiana

Δέρμα: Η κατάλληλη περιποίηση την κατάλληλη… στιγμή

xristiana

Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε μονάδες υγείας του νομού Χαλκιδικής

xristiana