ΚεντρικήΟμορφιά

Tips μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες: Tι πρέπει να προσέξω όταν βάφομαι

25/5/2023

Κάθε ηλικία έχει τις ομορφιές της. Με το πέρασμα του χρόνου σίγουρα βλέπετε αλλαγές στην επιδερμίδα σας και είναι απόλυτα φυσικό!

Υπάρχουν όμως κάποια tips στο μακιγιάζ για τις γυναίκες 50+, που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς και στην βελτίωση της υφής της επιδερμίδας!

Σας έχω συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά για να λάμπετε όλες τις ώρες!

Συμβουλές μακιγιάζ:

#Ενυδάτωση:

Ξεκινήστε με μια ενυδατική κρέμα για να δημιουργήσετε έναν λείο καμβά για εφαρμογή μακιγιάζ. Αναζητήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ώριμο δέρμα.

Επιλέξτε ένα ελαφρύ, δροσερό foundation, χωρίς να σας μπουκώνει, που παρέχει κάλυψη διατηρώντας παράλληλα ένα φυσικό φινίρισμα.

Αποφύγετε τις βαριές φόρμουλες που τονίζουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

#Concealer:

Χρησιμοποιήστε ένα κρεμώδες concealer για να “καμουφλάρετε” τυχόν μαύρα στίγματα, κύκλους κάτω από τα μάτια ή ατέλειες.

Ανακατέψτε το απαλά με ένα σφουγγάρι μακιγιάζ ή με τα δάχτυλά σας.

#Μακιγιάζ ματιών:

Εστιάστε στη λάμψη των ματιών σας. Εφαρμόστε σκιές ματιών σε ουδέτερο τόνο για να βελτιώσετε το φυσικό χρώμα των ματιών σας και να αποφύγετε τα έντονα smokey eyes.

Χρησιμοποιήστε eyeliner και μάσκαρα για να προσθέσετε ευκρίνεια στις βλεφαρίδες σας, αλλά διατηρήστε το διακριτικό.

#Ρουζ:

Λίγο ρουζ στα μήλα μπορεί να προσφέρει μια νεανική, υγιή λάμψη. Προτιμήστε creamy ρουζ σε απαλούς, φυσικούς τόνους.

#Χείλη:

Ενυδατώστε τα χείλη σας με ένα lip balm και μετά επιλέξτε ένα κραγιόν ή ένα lip gloss σε αποχρώσεις που συμπληρώνουν τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Αποφύγετε τα σκούρα ή υπερβολικά ματ χρώματα χειλιών, καθώς ενισχύουν τις λεπτές γραμμές.

Φυσικά ειδικά στην ηλικία που πλησιάζετε τα 60 και η επιδερμίδα διψά ακόμα περισσότερο για ενυδάτωση, ο σωστός καθαρισμός του προσώπου και η εφαρμογή προϊόντων ομορφιάς είναι επιτακτική ανάγκη!

#Καθαρισμός:

Καθαρίστε το δέρμα σας απαλά αλλά σχολαστικά για να αφαιρέσετε τους ρύπους χωρίς να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια. Αναζητήστε ήπια, ενυδατικά καθαριστικά που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας.

#Ενυδάτωση:

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχει συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ για να ενυδατώσει και να γεμίσει το δέρμα.

Εφαρμόστε το τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

#Αντηλιακή προστασία:

Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, εφαρμόζοντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα, ακόμα και κατά τη διάρκεια συννεφιασμένου καιρού.

#Απολέπιση:

Ενσωματώστε την απαλή απολέπιση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να προωθήσετε την ανανέωση των κυττάρων.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα και τις τεχνικές απολέπισης, καθώς το ώριμο δέρμα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο.

#Κρέμα ματιών:

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ματιών για να στοχεύσετε τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και το πρήξιμο γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

#Υγιής τρόπος ζωής:

Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής πίνοντας άφθονο νερό, τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, κάνοντας τακτική άσκηση και μην ξεχνάτε να κοιμάστε αρκετά.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική και το πιο σημαντικό είναι να νιώθετε εσείς αυτοπεποίθηση και άνεση με την επιδερμίδα σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών Και Γονέων Με Θέμα «Μύθοι Και Αλήθειες Για Τα Αντιβιοτικά Και Τα Εμβόλια»

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Η Άριελ γεννήθηκε με έξι πόδια και δύο αιδοία – Την ονόμασαν όπως την πρωταγωνίστρια της Disney καθώς τα πίσω άκρα της θυμίζουν ουρά γοργόνας

xristiana