ΚεντρικήΟμορφιά

4 οφέλη του κραγιόν μακράς διάρκειας

25/5/2023

Το κραγιόν είναι ένα καλλυντικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή χρώματος στα χείλη.

Στις γυναίκες κάθε ηλικίας, αρέσει να χρησιμοποιούν καθημερινά κραγιόν. Οι πολυάσχολες γυναίκες, που δεν έχουν χρόνο, χρησιμοποιούν κραγιόν μακράς διάρκειας, για να μην αναγκάζονται να επαναλαμβάνουν συχνά την εφαρμογή του κραγιόν τους.

Το κραγιόν μεγάλης διάρκειας είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές μορφές:

*Κραγιόν (κλασσική συσκευασία): έχουν συνήθως ματ φινίρισμα που στεγνώνει λίγο για παραμένουν στη θέση τους. Δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο τα υγρά κραγιόν.

*Υγρό: έχουν λεπτή σύσταση, είναι υγρά όταν τα εφαρμόζετε με πινέλο ή απλικατέρ με άκρη σφουγγαριού. Στεγνώνουν σ’ ένα ματ φινίρισμα με εξαιρετική απόδοση χρώματος και αντοχή.

*Κραγιόν/μολύβι: διατίθενται σε συσκευασία που μοιάζει με χοντρό μολύβι ή κραγιόν. Έχουν ματ φινίρισμα και έντονο χρώμα, αλλά δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο οι υγρές φόρμουλες.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός κραγιόν μεγάλης διάρκειας είναι:

*Διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το απλό κραγιόν. Ορισμένες φόρμουλες μπορούν να διαρκέσουν 12 ώρες χωρίς να ξεθωριάσουν, ενώ άλλες υπόσχονται διάρκεια 16 ωρών χωρίς ν’ απαιτούν επανάληψη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κραγιόν αυτά, στεγνώνουν σ’ ένα αδιάβροχο φινίρισμα. Μπορείς να μιλάς, να τρως και να πίνεις όλη την ημέρα χωρίς ν’ ανησυχείς για το ξεθώριασμα, το μουντζούρωμα ή το ξεφλούδισμα του χρώματος.

*Πολλά υγρά κραγιόν μακράς διάρκειας είναι αδιάβροχα, έτσι μπορείς να πας ακόμη και για κολύμπι χωρίς να χρειαστεί να εφαρμόσεις ξανά το κραγιόν σου.

*Πολλά κραγιόν μεγάλης διαρκείας είναι ανθεκτικά στη μεταφορά, οπότε όταν πιέζεις τα χείλη σου στο μάγουλο του συντρόφου σου, δεν θ’ αφήσεις πίσω σου ένα αποκαλυπτικό αποτύπωμα. Τα κραγιόν αυτά δεν μετακινούνται μόλις στεγνώσουν στα χείλη σου.

*Για να προσφέρουν ολοήμερη χρήση, τα κραγιόν μεγάλης διάρκειας έχουν σχεδόν πάντα ματ φινίρισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κραγιόν που προσφέρουν υγρασία ή λάμψη, συνήθως απορροφώνται από τα χείλη και εξαφανίζονται αρκετά γρήγορα. Τα ματ κραγιόν στεγνώνουν, γι’ αυτό μπορούν να παραμείνουν περισσότερο στα χείλη. Ωστόσο, μπορείς να βρεις και μερικά κραγιόν μεγάλης διάρκειας σε υγρή μορφή, με μεταλλικό, σατέν ή vinyl φινίρισμα. Δοκίμασε το νέο κραγιόν μακράς διάρκειας SuperStay Vinyl Ιnk, που διαρκεί έως και 16 ώρες και εγγυάται για πρώτη φορά λαμπερό vinyl χρώμα!

Για σένα που λατρεύεις τα κόκκινα χείλη, το SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick Spiced Red Edition με 5 τέλειες αποχρώσεις έντονου και πιο γλυκού κόκκινου.
Επίλεξε την απόχρωση κόκκινου χρώματος που σου ταιριάζει και απογείωσε το makeup look σου.

Εάν χρησιμοποιείς το κόκκινο χρώμα για να δώσεις έμφαση στα χείλη σου, μπορείς να δημιουργήσεις φωτοσκιάσεις με μπρόνζερ για να φαίνονται πιο μεγάλα.

Για να προστατέψεις τα χείλη σου, όταν φοράς κραγιόν μεγάλης διάρκειας, πρέπει ν’ακολουθείς τις δύο παρακάτω συμβουλές:

Απολέπιση:

Επειδή το μεγάλης διαρκείας κραγιόν μπορεί να στεγνώσει αρκετά, θα πρέπει πάντα να κάνεις απολέπιση στα χείλη σου μ’ ένα scrub για τα χείλη, για να βεβαιωθείς ότι το κραγιόν δεν θα τονίσει τυχόν ρωγμές στα χείλη σου.

Ενυδάτωση:

Αφού κάνεις απολέπιση στα χείλη σου, ενυδάτωσέ τα μ’ ένα καλό βάλσαμο για τα χείλη πριν εφαρμόσεις κραγιόν μεγάλης διάρκειας. Περίμενε τουλάχιστον πέντε λεπτά για ν’ απορροφηθεί το βάλσαμο πριν βάλεις το κραγιόν, έτσι ώστε η υγρασία να μην επηρεάσει τη δύναμη διατήρησης του κραγιόν σου.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Την Ερχόμενη Εβδομάδα Στη ΧΑΝΘ

xristiana

Butterfly cut: Το κούρεμα που βλέπουμε στο TikTok είναι εμπνευσμένο από την πεταλούδα

xristiana

Κορωνοϊός: 21.863 νέα κρούσματα και 56 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

xristiana